OPATIJA PRED BANKROTOM

Komadina: Netko ne zna raditi ili suditi

10.01.2011 u 17:07

Bionic
Reading

Župan primorsko-goranski Zlatko Komadina optužio je Hanfu za slučaj Liburnija Rivijera Hotela, gdje je rješenjem Trgovačkog suda odbijen prijedlog sudske nagodbe između Opatije, LRH i HFP-a, te se Grad Opatija našao praktički pred bankrotom

'Pitam se, nakon niza poništenih presuda i rješenja, zar netko ne zna raditi ili netko ne zna suditi. U svakom slučaju, jasno je da je za novu situaciju odgovorna Hanfa, a svoj dio krivice snosi sigurno i Hrvatski fond za privatizaciju', izjavio je Komadina, koji tvrdi da u Hrvatskoj nešto nije u redu ili sa sudovima ili sa zakonima, budući da se pokazalo da je svaku odluku moguće naknadno poništiti piše Novi list.

Komadini nikako nije jasno kako je moguće da se tumačilo da Grad Opatija mora dati obvezujuću ponudu za dionice koje je stekao izvorno, kroz imovinu LRH-a na svom području, a ne kupovinom dionica tvrtke.

Kako je poznato, nakon rješenja Trgovačkog suda donesenog neposredno uoči Nove godine, Zagrebačka burza zamrznula je trgovanje dionicama LRH jer je na stranicama Hanfe pročitala da je ova institucija odobrila ponudu za preuzimanje tvrtke koju je podnio SN Holding, i to po cijeni dionice od 2.250 kuna.