PRATITE UŽIVO NA TPORTALU

Komadina na 'Vrućem stolcu' Radija 101

17.11.2009 u 11:12

Bionic
Reading

Radio 101 ovog tjedna na 'Vrućem stolcu' ugošćuje Zlatka Komadinu, župana primorsko-goranskog, potpredsjednika SDP-a i neformalnog vođu 'treće frakcije' u toj stranci

Komadina je, podsjetimo, naprasno napustio posljednju sjednicu Predsjedništva SDP-a večer uoči proglašenja Bandićeve predsjedničke kandidature. Mediji su izvijestili da je nakon sukoba s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem iste večeri dogovorio susret s Bandićevim pouzdanikom Duškom Ljuštinom, na kojemu su se našli i Milanka Opačić, Tonino Picula i Željka Antunović. Iako su se Komadina, Picula i Opačić pismom ogradili od urote protiv Milanovića, ostaje Komadinina izjava da su se on i Milanović na sjednici 'zapravo porječkali oko drukčijeg poimanja unutarstranačke demokracije te prava na slobodu govora i izražavanja'.

Političar bez afera

Komadina je rođen u Ljubljani, a osnovnu školu i fakultet završio je u Rijeci. Iza njega se ne vuče nijedna afera. Živi sa suprugom Brankom, kćerkom Sanjom, studenticom, i sinom Lukom, koji je još učenik.

Iako su pale krupne riječi, pitanje je dokle je Komadina spreman ići u svojoj borbi za odlučniji SDP. 'Svatko treba pomesti u svojoj kući, a ne s prljavim rubljem izlaziti u javnost. Od nas se očekuje odgovornost za Hrvatsku, a ne međusobne polemike', smatra Komadina.

Župan primorsko-goranski prethodno je prodrmao Milanovićev autoritet kada se na konferenciji za novinare u Rijeci jasno i oštro obrušio na arbitražni sporazum, prije nego li je o njemu provedena rasprava u stranci i Saboru. Komadina je poručio da Hrvatska sporazumom ne dobiva ništa što nema, a može izgubiti ono što ima.

Iako je SDP kasnije ponavljao Komadinine riječi da je izgubljeno šest godina od potpisivanja sporazuma Račan-Drnovšek, kada je HDZ žestoko kritizirao Račana da ne služi hrvatskim interesima, te da rješenje po ovom sporazumu može biti samo lošije, Milanović, čini se, nije Komadini oprostio samostalni istup pred novinarima. Možda i zato što je Komadina prije toga inzistirao i da se SDP jasno odredi prema Milanu Bandiću te se protivio odluci o odgađanju unutarstranačkih izbora sve dok ne prođu predsjednički izbori.

U svakom slučaju, Komadinu na 'Vrućem stolcu' možete 'pržiti' pitanjima o sukobima na ljevici, Bandićevoj predsjedničkoj kandidaturi, stavu SDP-a prema Sporazumu o arbitraži sa Slovencima, šansama Ive Josipovića na predsjedničkim izborima i ostalim vrućim temama. Pratite uživo na tportalu u srijedu, 18. studenog od 21 do 22 sata