NESREĆE USPORILE PROMET

Kolona kod Lučkog duga jedan kilometar

27.07.2013 u 10:29

  • +8

Gužve prema moru

Izvor: Cropix / Autor: Igor Šaban

Bionic
Reading

S početkom vikenda krenule se gužve na većini cesta prema moru i unutrašnjosti, javlja HAK

Zbog prometne nezgode na autocesti A1 nakon čvora Zadar 2 ( 264.km) u smjer Splita vozi se usporeno u koloni.

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti. Na pojedinim dijelovima autocesta već su se stvorile kolone. Tako je na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona duga oko 1 km, dok je na autocesti A2 pred pred naplatom Trakošćan prema graničnom prijelazu Macelj kolona duga oko 5 km (Vozila se povremeno isključuju na čvoru Krapina).

Kolone su i zastoji povremeno na Krčkom mostu, kao i duž Jadranske magistrale (D8). Vozači se mole za strpljenje.

Na dionici državne ceste D1 Grabovac- Drežnik Grad zbog radova se vozi jednim trakom naizmjence.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je od 4 do 14 sati, a u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

Zbog radova zatvorene su ceste: D1 od raskrižja u Velikom Trgovišću do čvora Mokrice, D22 Možđenec-Sudovec, D27 Benkovac-Šopot (s autoceste A1 prema Benkovcu izlazi se na čvoru Zadar II), D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec, a obilazak je preko Vrbovca, D34 Donji Miholjac-Črnkovci, D35 Sveti Križ Začretje-Donja Šemnica, D43 Graberje-čvor Ivanić Grad, D47 u Brestači kod Novske, D57 Vukovar-Orolik, D205 Risvica-Dubrovčan, D66 u Puli, od raskrižja za Industrijsku ulicu do Labinske ulice, i od Labinske ulice do ulice Valica, te D518 Osijek-Markušica-Gaboš-Jarmina, na dionici od nadvožnjaka u ulici kneza Trpimira (južna osječka obilaznica) do nerazvrstane ceste Brijest-Osijek.

Do 14. kolovoza u 8 sati zatvorena je županijska cesta ŽC 5064 u centru Drivenika i u Klarićima na dijelu od odvojka za naselje Šimići prema Driveniku. Obilazak iz smjera Križišća prema Crikvenici je preko Jadranova i obratno. Promet će biti dozvoljen samo za lokalno stanovništvo Drivenika, Šimića i Ropaca.

Naizmjence se vozi na: križanje D1 i D33 u Kninu, D3 između naselja Skrad i Kupjak, Jadranskom magistralom (D8) između Novog Vinodolskog i Kozica (u dužini od 12 km, na jednom mjestu uz semafore, a na nekoliko dionica suženim kolnikom uz ograničenje brzina), na D512 Makarska-Gornje Igrane (u mjestu Gornji Tučepi), na D37 Petrinja-Glina, od Petrinje do završetka naselja Gora i kroz naselje Novo Selište.

Za teretna vozila zatvorene su ceste: D29 Marija Bistrica-Soblinec, D205 Klanjec-Dubrovčan, ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska i ŽC4030 Orahovica- Kutjevo.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku na graničnim prijelazima Metković,Maljevac, Kamensko, Županja, Aržano i Mali Prolog čeka se 30 minuta. Gužva je i na izlasku iz zemlje - na prijelazima Bajakovo kolona je duga 3 kilometra  dok se na prijelazima u Staroj Gradiški čeka 45 minuta, a na Slavonskom Brodu 30 minuta.

Trajekti plove prema redu plovidbe.