jača promet

Kolona dva kilometra na izlazu s A1 u Lučkom

13.08.2017 u 12:35

Bionic
Reading

Na ulasku i izlasku na autocestu A1 u Lučkom vozi se sporije i u koloni, a kolona na izlasku duga je dva kilometra, kolona je i na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon, a duga je oko dva kilometra; ispred tunela Učka, u smjeru Rijeke kolona je oko kilometar, izvijestio je u nedjelju Hrvatski auto-klub (HAK).

Na državnoj cesti DC76 Baško Polje-Zagvozd, zbog plaćanja tunela Sveti Ilija, na naplati Biokovo kolona u smjeru mora duga je oko kilometar.

Iz HAK-a su izvijestili i da je autocesta A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, otvorena za sve skupine vozila, a zbog povremeno jakih, bočnih udara vjetra na vijaduktu Božići vozi se uz ograničenje brzine na 80 kilometara na sat. 

  • +5
Gužve na cestama Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Tijekom dana očekuje se gust promet, uz vožnju u koloni i povremene zastoje, na svim važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

U HAK-u savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom vikenda i povodom blagdana Velike Gospe, zabrane za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u nedjelju, 13. kolovoza, od 12 do 23 sata; u ponedjeljak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i  utorak, 15. kolovoza od 14 do 23 sata.  Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (Lička magistrala).