KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Kolakušić samouvjeren: U Bruxellesu ću biti na dva zasjedanja, a onda postajem predsjednik Hrvatske!

27.05.2019 u 13:01

Bionic
Reading

Sve ono što pričam i obećavam, osobno ću i ostvariti. Ako nešto ostane neostvareno, građani će znati koga će pozvati na odgovornost, poručio je Mislav Kolakušić, koji je na nedjeljnim izborima izabran za zastupnika u Europskom parlamentu, na konferenciji za novinare ispred Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Novom Zagrebu

'Zahvaljujem onima bez kojih se ovo nije moglo dogoditi - obitelji, najužem krugu suradnika, tisućama volontera. Hrvatska se može mijenjati isključivo izlaskom na izbore. Nema drugog načina. Niti u Europskom parlamentu, već isključivo u Hrvatskom saboru.

>>> Spočitavali su mu i uvođenje diktature: Podsjećamo na kontroverzne ideje Mislava Kolakušića

Nažalost, veliki broj građana, 70 posto, ponovno je odlučilo reći 'mene ne zanima što se događa', hoće li moje dijete imati radno mjesto, napustiti Hrvatsku. Oni su ostali kod kuće', požalio se na početku Mislav Kolakušić.

'Dobili smo da je 10 posto glasova ostvarilo više od 70 posto mandata. Stranka na vlasti, HDZ-SDP, sa 11 posto ostvarila je 8 od 11 mandata. To su omogućili isključivo oni koji su ostali kod kuće... Građani moraju shvatiti: bez građanske odgovornosti nema građanskog društva', poručio je Kolakušić.

Potvrdio je da će se kandidirati za predsjedničku funkciju i da kampanja za te izbore počinje u ovom trenutku. 'Morate izaći na te izbore, ne smijete dopustiti da manjina vlada', poručio je Kolakušić biračima.

Onima koji su na izborima pak dobili manje od 80.000 glasova poručio je da moraju zauvijek napustiti politiku.

  • +22
Mislav Kolakušić održao konferenciju za novinare Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

>>> Poučak europskih izbora: Plenković je zreo za Bruxelles, Bernardić za Oscara, a Kolakušić za Pantovčak

Rekao je da će osobno ostvariti sve ono što priča i obećava. 'Prije svakih izbora imamo puno obećanja, predivnih programa koje nitko nikad ne provede, čak ni ne pokušaju provesti. Tko je odgovoran? Nitko. Ja ću biti odgovoran za sve ono što tvrdim.

"Idem u Europski parlament, bit ću na sjednicama, moji uredi prirediti će sve materijale. Čim to obavim, krećem u predsjedničku kampanju', najavio je Kolakušić, dodajući da će u EP-u biti nezavisni zastupnik jer ne želi sudjelovati u donošenju odluka od kojih je većina, kako je rekao, na štetu Hrvatske.

Rekao da da nikada nije čuo istinski argument protiv sebe, niti da ga je itko ikad opovrgnuo.

'Borio sam se protiv korupcije, podnosio sam prijave USKOK-u, a niti u jednom predmetu ništa se nije dogodilo. Nije mi preostalo ništa nego ući u politiku', objasnio je što ga je motiviralo za ulazak u politiku. Korupciju je nazvao najvećim rakom hrvatskog društva.

'Niste niti svjesni koji su to razmjeri. Oni su u stanju milijarde kuna našeg novca pretvoriti u prah i pepeo radi sitnih provizija', ustvrdio je, dodajući da raspolaže konkretnim informacijama.

'3 u 1'

Ako se prije predsjedničkih raspišu izvanredni parlamentarni izbori, Kolakušić se i na njima planira kandidirati, ciljajući da postane premijer, a istovremeno i ministar pravosuđa i policije. Kritičarima te ideje, koju upozoravaju na autoritativnu vladavinu, poručio je da se tu vidi enormno nepoznavanje društveno-političkih odnosa i institucija.

'Ministar pravosuđa i ministar policije kao i ministar poljoprivrede su dio izvršne vlasti. Njih bira premijer', rekao je Kolakušić, podsjećajući da neke druge države imaju daleko manji broj ministarstava od Hrvatske.

  • +9
Mislav Kolakušić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

>>> Kolakušića zasuli izljevima ljubavi: 'Lučonošo, nemoj nas samo iznevjeriti kao i drugi!'

'Ova estradizacija nije naša priča. Ovo sam financirao isključivo svojim novcem', odgovorio je na pitanja novinara kako će se njegova obitelj nositi s medijskom pažnjom.

'U Europskom parlamentu ću biti dva zasjedanja i onda ću postati predsjednik Republike Hrvatske. Ne možete mijenjati Hrvatsku ako nemate svog zastupnika u EP-u. Netko će me zamijeniti, ali nećemo sad o tome govoriti', rekao je.

'Imamo mjenjač, idemo po karoseriju i motor'

'Sad imamo kotače, predsjednički izbori će biti karoserija, a onda idemo po motor i mjenjač', rekao je, slikovito implicirajući na parlamentarne izbore.

Zahvalio je televiziji N1, koja mu je dala 'koliko toliko' medijskog prostora.

>>> Ne voli EU, a ide u EU parlament. Uhitio bi tisuću političara, a htio je s Karamarkom u Vladu. Sve je to kontroverzni sudac Mislav Kolakušić

Mislav Kolakušić, nositelj nezavisne liste, najveće je iznenađenje ovih izbora: glas mu je dalo 68.056 birača ili njih 81,23 posto koji su glasali za tu listu, čime je zauzeo drugo mjesto ukupno, odmah iza Ruže Tomašić koja je osvojila 69.989 glasova.

Na biralištu u nedjelju poručio je da će njegov prvi potez nakon pobjede na izborima biti 'kandidatura na predsjedničkim izborima.'