očekuje dva mandata

Kolakušić: '10 globalista iz Hrvatske ide ponovno služiti von der Leyen'

17.05.2024 u 11:12

Bionic
Reading

Nositelj kandidacijske liste na izborima za Europski parlament Pravo i pravda Mislav Kolakušić u petak je u Rijeci rekao da očekuje 100 tisuća do 120 tisuća glasova birača te time 'možda i dva parlamentarna mandata'

Očekuje i da će se na ovim izborima mnogo više birača opredijeliti za suverenističke političke opcije, nakon što su vidjeli kako i što rade druge političke stranke, te pozvao sve njih da daju glasove njegovoj listi.

Glas suverenističkih opcija među hrvatskim europarlamentarcima je bitan jer će 10 mandata sigurno biti potpuno globalističkog usmjerenja, a to se odnosi na HDZ, SDP i Možemo, rekao je.

"10 globalista iz Hrvatske ide ponovno služiti von der Leyen, koja je najprosperitetniju regiju na svijetu, EU, pretvorila u nakaradu", ustvrdio je dodavši da su 'sve normalne vrijednosti napuštene, normalan čovjek je čudan, obitelj je proglašena čudnom stvari, svi smo pretvoreni u neke nomade, ne smiješ biti povezan ni s kim, moraš biti sam, sve što je normalno je dosadno, sve što je tradicionalno je glupo'.

"Točna preslika Europskog parlamenta je Eurovizija. U EP je samo 30 ljudi koji razmišljaju svojom glavom, a sve ostalo je glasačka mašinerija", naveo je. Jačanje suverenističkih opcija, kaže, očekuje na ovim izborima i u drugim europskim zemljama, poput Italije i Francuske.

Kolakušić se osvrnuo na konstituiranje novog saziva Hrvatskog sabora, ocijenivši da je usmjeren više globalistički nego ikad. "Strašno je da je 144 saborska zastupnika glasalo za Jandrokovića, predsjednika Sabora iz osuđene zločinačke organizacije, a gotovo svi hrvatski građani smatraju da Hrvatskom vlada korupcija", ustvrdio je.