brza intervencija

Koji je uzrok požara u centru Zagreba? Zasad postoje dvije teorije

19.07.2022 u 07:08

Bionic
Reading

Požar krovišta zgrade koji je u ponedjeljak oko 22 sata izbio u Ulici Petra Berislavića u centru Zagreba vatrogasci su uspjeli lokalizirati oko 23 sata. Zasad postoje dvije teorije o uzroku izbijanja požara

Kako donosi Jutarnji, prva teorija je da je planuo glomazni otpad koji je mogao biti smješten u potkrovlju, no ona je, prema tvrdnjama stanara, manje vjerojatna budući da su nam rekli kako je s obnovom i adaptacijom potkrovlje bilo praktički ispražnjeno i očišćeno.

Druga teorija je da je požar možda krenuo s jedne od više jedinica klimatizacijskih uređaja koji su navodno postavljeni pri vrhu objekta. Sve će to očevidom utvrđivati policija, a žrtava u požaru, prema prvim informacijama, nije bilo.

Požar u Berislavićevoj Izvor: Cropix / Autor: Jutarnji list/Cropix

Kako prenosi HRT, kasno sinoć na požarište je stigao i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, koji je novinarima rekao da se radi o požaru tavanskog prostora, koji je gotovo u potpunosti izgorio. Pohvalio je brzinu i kvalitetu intervencije vatrogasaca.

  • +40
Na krovištu zgrade na Zrinjevcu buknuo požar Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Stanari su evakuirani. U zgradi ima nešto stanova, nešto poslovnih prostora. 20-ak stanara, svi su evakuirani, i do sada nitko još nije zatražio zamjenski smještaj. Grad Zagreb ovdje stoji na raspolaganju ako bude potrebe za tim. Dio vode prilikom gašenja probio je u stan u prvom katu ispod, što je uobičajeno, i sada se radi raščišćavanje tog potkrovnog prostora i sanacija zgarišta', rekao je Korlaet.

Izvor: Pixsell / Autor: Lovro Domitrović