neredi u americi

Kod Bijele kuće izboli članove grupe 'Proud boys': Policija traži napadače, četvero ranjenih

04.11.2020 u 15:29

Bionic
Reading

Policija u Washingtonu javlja kako se u blizini Bijele kuće dogodio napad, a ranjene su četiri osobe. Žrtve su pristaše Donalda Trumpa, odnosno ekstremno desne skupine pod nazivom 'The Proud Boys'

Članovi ekstremno desničarske grupe poznate pod imenom Proud Boys ozlijeđeni su u napadu nožem u Washingtonu, javljaju tamošnji mediji. Navodi se da je jedna od žrtava Enrique Tarrio, predsjednik skupine. Navodno je i aktivistica Bevelyn Beatty izbodena nožem, prenosi 24 sata.

Prema riječima Davida Lee Matthewsa iz Fox-a 5 i Toma Lyncha iz NBC-a, sve četiri žrtve (tri muškarca i jedna žena) članovi su Ponosnih dječaka.

Trenutno se liječe zbog ozljeda koje nisu opasne po život.

Policija je priopćila da traga za trojicom osumnjičenih: dva Afro-amerikanca u potpuno crnoj odjeći i Afro-amerikanku u crnoj trenirci s bijelim prugama i tamno sivom kaputu naoružanom nožem.

Stotine podržavatelja Joe Bidena i Donalda Trumpa okupile su se na prosvjedima u Washingtonu. Iako su prosvjedi uglavnom bili mirni, u manjim sukobima suprotstavljenih strana došlo je i do nekolicine uhićenja.

U Washingtonu su se stotine podržavatelja Donalda Trumpa i Joea Bidena okupile na prosvjedima, baš kao i prosvjednici pokreta Black Lives Matter te ljevičarski prosvjednici. Iako su ti prosvjedi većinom bili mirni, najmanje troje ljudi je uhićeno nakon manjih okršaja suprotstavljenih skupina.