zaboravite na sdp...

Koalicija 'Zagreb je naš!' nakon uspjeha na zagrebačkim ne isključuje izlazak na parlamentarne izbore

22.05.2017 u 20:55

Bionic
Reading

Koalicija Zagreb je NAŠ-Nova ljevica-ORaH-Radnička fronta-Za grad priopćila je u ponedjeljak kako je na lokalnim izborima u Zagrebu ostvarila izvrstan rezultat - prema privremenim rezultatima DIP-a osvojili su 7,64 posto glasova za Gradsku skupštinu, a izvrstan rezultat ostvarili su i na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora

'Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) ušli smo u 12 vijeća gradskih četvrti s 21 članom, a to je koaliciji iznimno bitno budući da uključivanje građana u odlučivanje na razini kvartova predstavlja centralni dio programa', istaknuli su u priopćenju.

'Ovo je velik rezultat koji smo ostvarili u samo tri mjeseca kampanje, bez stranačke infrastrukture i s predanim radom nekoliko stotina volontera koji su vjerovali u drugačiju politiku. Neki su rekli da smo najveće iznenađenje izbora, no mi se zapravo već 15 godina bavimo gradskim temama i građani su to prepoznali', rekao je Tomislav Tomašević, koji je bio kandidat koalicije za gradonačelnika Zagreba i nositelj liste za Gradsku skupštinu.

Po pitanju drugog kruga, Tomašević je izjavio: 'Za razliku od drugih političkih stranaka, mi tako važne odluke donosimo sa svojim članovima i pravovremeno ćemo o toj odluci obavijestiti javnost'. 

Na pitanje o izlasku na izbore na nacionalnoj razini, Tomašević je poručio da to nije isključena opcija, ali i dodao da platforma stvari gradi 'korak po korak'.

'U Skupštini ćemo biti kritika velikim strankama koje su i proizvele Bandića, puhat ćemo im za vratom, ali ćemo i predlagati rješenja o kojima smo u kampanji govorili vezano uz promet, gospodarenje otpadom, vodoopskrbu, suodlučivanje građana na razini kvartova itd.', rekla je Danijela Dolenec, koja je na izborima bila kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika.

Osvrćući se na stanje na ljevici, Dolenec je rekla kako je 'SDP odustao od vrijednosti kao što su društvena jednakost, proširena demokracija, ekološka održivost i rodna ravnopravnost i više ne može odgovoriti izazovima suvremene ljevice'.

'Mi smo ta nova politička snaga', poručila je.