prepoznati u susjedstvu

Kulturnjaci iz Zagreb je naš! potukli na više fronti HDZ i Bandića

22.05.2017 u 12:21

Bionic
Reading

Redateljica Hana Jušić te glumci Urša Raukar i Vilim Matula ostvarili su odlične rezultate u svojim četvrtima i mjesnim odborima, a svi troje od početka su aktivni u platformi Zagreb je naš!, koja je išla na lokalne izbore s koalicijskom listom koju su činile stranke Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta i Za grad

'Svesrdno podržavam platformu Zagreb je naš! od samog početka i zato sam odlučila biti na listi', rekla je za tportal jutro poslije lokalnih izbora redateljica filma 'Ne gledaj mi u pijat' Hana Jušić, koja je osvojila 16 posto glasova u Mjesnom odboru Bartol Kašić u gradskoj četvrti Črnomerec, ujedno na terenu aktualnog premijera Andreja Plenkovića, te se pozicionirala iznad HDZ-ove liste.

Odličan rezultat postigao je glumac Vilim Matula, s kojim je platforma Zagreb je naš!, NL, ORaH, RF i Za grad skočila na treće mjesto Gradske četvrti Donji grad s osvojenih 16 posto glasova, dok je Matula prvi s čak 29,8 posto osvojenih glasova u svojem Mjesnom odboru Knez Mislav, u kojem je glasačko mjesto i bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Glumica ZKM-a Urša Raukar osvojila je kao nositeljica liste Zagreb je naš! 13,6 posto glasova u Gradskoj četvrti Gornji grad i osvojila visoko peto mjesto.

Odličan rezultat ostvario je i lingvist Mato Kapović kao drugi u Mjesnom odboru Gornji grad s osvojenih 20,4 posto glasova. Također i urednica portala VoxFeminae Gabrijela Ivanov koja je osvojila drugo mjesto (18 posto) u mjesnom odboru Nikola Tesla na Trešnjevci.