TOMISLAV TOMAŠEVIĆ

Iznenađenje izbora: 'Zagreb je naš' spreman osvojiti Hrvatsku

21.05.2017 u 23:49

Bionic
Reading

Kandidat za gradonačelnika platforme Zagreb je naš Tomislav Tomašević izrazio je zadovoljstvo DIP-ovim rezultatima, prema kojoj platforma osvaja nekoliko mandata u Gradskoj skupštini. 'To je odličan rezultat za novu političku opciju', kazao je Tomašević u stožeru platforme, u kojem vlada opuštena i zabavna atmosfera

'Svakako je velik rezultat ovo što smo napravili jer smo u tri mjeseca napravili kampanju, ali iza nas je 15 godina rada, što su građani prepoznali. Cijeli su lokalni izbori bili u sjeni nacionalnih zbivanja, ali uz rad brojnih volontera uspjeli smo', naglasio je Tomašević na N1.

Prema rezultatima DIP-a, platforma Zagreb je naš osvojila je 7,56 posto glasova za Gradsku skupštinu, a Tomašević kao kandidat za gradonačelnika Zagreba dobio je 3,88 posto ili gotovo 12.000 glasova birača. 

'Kad uđemo, puhat ćemo za vrat svim opcijama i nećemo im dati mira, ali ćemo pružati i brojna rješenja', obećao je Tomašević i dodao: 'Političke smo organizacije koje moraju s članovima donijeti odluku o tome kako ćemo reagirati u drugom krugu, no dat ćemo doprinos da se Bandića ukloni s vlasti i na vrijeme ćemo obavijestiti javnost.'

'Bit ćemo kritika velikim strankama koje su i proizvele Bandića, na što smo upozoravali i u kampanji i gradit ćemo politiku prema kvartovima. Napravili smo izvrstan rezultat i kada je riječ o gradskim četvrtima', istaknuo je Tomašević.

Upitan ima li ova priča i širu razinu, Tomašević je kazao da se SDP ne može i ne zna nositi sa situacijom, fali im kapacitet i intelektualna energija.

'Nova smo politička energija, a što se tiče nacionalne razine, korak po korak', poručio je Tomašević, kazavši da nisu isključeni ni nacionalni izbori.