izbori

Koalicija HDZ-a i HSP-a predala listu za Županijsku skupštinu Splitsko-dalmatinske županije: Očekuje nas infrastrukturni boom

29.04.2021 u 11:31

Bionic
Reading

Čelnici HDZ-a i HSP-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak su predali koalicijsku kandidacijsku listu za županijsku Skupštinu koje je nositelj Blaženko Boban, aktualni župan i ponovni kandidat HDZ-a za tu dužnost

Boban je najavio da će se koalicija HDZ-a i HSP-a u narednom četverogodišnjem mandatu zauzimati za demografsku obnovu Dalmatinske zagore i otoka.

"U narednom četverogodišnjem mandatu na području Splitsko-dalmatinske županije bit će infrastrukturni boom u izgradnji cesta, vodovodne komunalne infrastrukture i luka, pa naša županija kroz četiri godine neće izgledati kao sada", poručio je.

Povjerenik HSP-a za ovu županiju Luka Roguljić istaknuo je da će prioritet ove koalicije biti i unaprjeđivanje javnog zdravstva, kako bi se organiziralo i pravodobno protiv covida-19 cijepilo cjelokupno stanovništvo županije kvalitetnim cjepivom.

Naglasio je da će donošenje prostornog plana županije dati zamaha razvoju gospodarstva u županiji.

Predsjednik Splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader rekao je kako je koalicijska kandidacijska lista za predstojeće lokalne izbore nastavak 20-godišnje suradnje HDZ-a i HSP-a u županiji.

"Nastavljamo surađivati s HSP-om kao najstarijom hrvatskom državotvornom strankom", kazao je Sanader.