ŽALI ZBOG SVEGA

Knjigovođa Mihajlović: Novinar Jabuka govori neistinu

11.11.2012 u 09:08

Bionic
Reading

U intervjuu za Jutarnji list Darko Mihajlović, koji sebe najradije zove knjigovođom, iznio je svoje viđenje gostovanja u 'Nedjeljom u 2' Aleksandra Stankovića. Žao mu je, kaže, što odmah u uvodnom dijelu emisije nije napomenuo da informacije o njegovoj karijeri nisu u potpunosti točne

'Pogriješio sam. Dokaz da nisam bio koncentriran na uvodni dio jest i činjenica da sam tek na kraju emisije demantirao dio kojeg sam se sjetio, a to je moje navodno zaposlenje u MUP-u', objasnio je Mihajlović.

Tvrdi kako novinar Ivan Jabuka, koji je radio uvodni prilog, govori neistinu kad izjavljuje kako mu je on rekao da ima četiri doktorske disertacije.

'Istina je sljedeća: točno je da me je gospodin Jabuka pitao o mojim doktoratima, na što sam mu ja skrenuo pozornost da se ne radi o doktoratima, nego o specijalističkoj naobrazbi iz četiri područja: matematičkih metoda za ekonomske analize, prava međunarodnih transakcija, marketinga i sociologije', rekao je Mihajlović.

Smatra kako je njegov slučaj jedan od najboljih primjera kako funkcionira istraživačko novinarstvo u Hrvatskoj

Kad je riječ o njegovim stručnim kvalifikacijama iznio je kako je 1977. apsolvirao na fakultetu Vanjske trgovine u Zagrebu. Zatim je do 1981. bio u inozemstvu na stručnoj edukaciji. U Hrvatsku se vratio 1982. te je obranio diplomski na fakultetu Vanjske trgovine. Nakon toga je, tvrdi, radio u nekoliko veliki tvrtki poput RIZ-a, IKOM-a i KBC Rebra.

Kaže kako ga je nakon emisije zvao njegov prijatelj Ljubo Jurčić koji mu je dao podršku, a čuo se i sa Stankovićem koji mu je rekao da je bilo određeni broj pozitivnih reakcija na njegovo gostovanje.