'treba ga pozvati u zagreb'

Klub Mosta: Hitno smijeniti veleposlanika Biščevića

30.04.2021 u 13:27

Bionic
Reading

Klub zastupnika Mosta zatražio je u petak hitnu smjenu hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića jer ne štiti interese hrvatskog naroda u toj zemlji, a poručili su i kako Hrvati u Srbiji kao nacionalna manjina trebaju imati barem ista prava kao srpska manjina u Hrvatskoj

"Treba ga pozvati u Zagreb i smijeniti te postaviti veleposlanika koji će predstavljati interese hrvatskog naroda”, kazao je zastupnik Mosta Zvonimir Troskot na konferenciji za novinare u Saboru.

Troskot je podsjetio da je Biščevića kritizirao vođa hrvatske manjine u Vojvodini Tomislav Žigmanov da radi protiv interesa hrvatske zajednice u Srbiji, da je slabo reagirao na uvođenje bunjevačkog jezika, na prijetnje smrću Hrvatima u Vojvodini te na incident skidanja hrvatske zastave u Srbiji.

„U godini i pol dana mandata Biščević se nije našao s našim predstavnicima, nije održao niti jedan sastanak”, istaknuo je Trskot dodavši da takva politika ne može biti prisutna kada je riječ o zaštiti interesa i prava hrvatske nacionalne manjine u Srbiji.

Zahtijevamo da Hrvati u Srbiji kao nacionalna manjina barem imaju ista prva kao srpska manjina u Hrvatskoj, poručili su iz Mosta.