16-GODIŠNJI ROMEO IZ JASTREBARSKOG

Klinac ukrao auto i bježao policiji da stigne na Stradun na spoj

27.03.2012 u 14:35

Bionic
Reading

Policijska ophodnja od Šibenika do Vrgorca na Dalmatini pokušala je zaustaviti 16-godišnjaka iz Jastrebarskog kod Zagreba koji je susjedovim automobilom krenuo u Dubrovnik - na spoj!

Šesnaestogodišnjak iz Jastrebarskog 'četajući' na internetu upoznao je mladu Dubrovkinju, i nakon komunikacije putem Skypea dogovorio je susret na Stradunu. Mlada Dubrovkinja obećala je da će ga čekati na Stradunu u 19 sati u bijeloj Adidasovoj trenirci.

Da bi stigao do nje, jastrebarski Romeo ukrao je auto susjedu u svojoj ulici; 200 metara od svoje kuće uočio je Hyndai Atos u kojem su bili ključevi, upalio ga i zaputio se prema jugu. Kod Lučkog se uključio na autocestu i mirno nastavio s vožnjom. Na autocesti se ponašao primjereno kao i svi vozači i nitko nije primijetio maloljetnika u ukradenom automobilu.

No na 330. kilometru autoceste, negdje kod Šibenika, potrošio je gorivo koje je bilo u Hyndaiju pa je morao svratiti na benzinsku pumpu. Na benzinskoj pumpi na autocesti natočio je spremnik benzina i nije platio gorivo, već je pobjegao s benzinske.

Djelatnici su ga prijavili policiji, nakon čega je policija policijskim presretačem krenula za njim, i nakon što ga je stigla i uočila, pokušala ga je zaustaviti, no maloljetnik nije stao. Policija ga je nastavila slijediti, bez da ga zaustavlja, da ne bi ugrozi sigurnost ostalih vozača na autocesti, već je dojavila kolegama na jugu koji su mu postavili zasjedu.

Kako su se približavali Vrgorcu, kraju Dalmatine, policija je blokirala dionicu Dalmatine od Vrgorca do Ravče i tu ga čekala. Kod izlaza Ravča, policija koja ga je slijedila, pretekla ga službenim vozilom i davala mu zvučne i svjetlosne signale da se zaustavi, ali maloljetnik nije stao, nego je udario u policijski automobil. Nakon toga policija ga je uhitila i privela ga u Policijsku postaju Vrgorac. Poslije krim-obrade prebačen je u Split, u ustanovu za maloljetnike gdje je sačekao da po njega dođu roditelji.

Djevojka u bijeloj Adidasovoj trenirci na Stradunu nije dočekala svoj Romea, jer za romantiku je potreban novac. Prilikom uhićenja u Vrgorcu, maloljetnik nije imao ni kune u džepu. Da je imao, vjerojatno bio stigao na Stradun u 19 sati.