NEMA ZATIŠJA

Kiše, snijeg i oluje očekuju nas cijeli tjedan!

14.01.2013 u 10:17

Bionic
Reading

Oblačno, na Jadranu i olujno vrijeme s čestim, a ponegdje i obilnim padalinama, kakvo je u nedjelju zahvatilo Hrvatsku, nastavit će se sve do vikenda, a možda i duže, najavljuju prognostičari

U ponedjeljak će u cijeloj zemlji biti oblačno s kišom na Jadranu, te susnježicom i snijegom u gorju i kontinentalnim predjelima. Sredinom dana u središnjim krajevima unutrašnjosti moguć je prijelaz snijega u kišu. U Slavoniji će veći dio dana biti uglavnom suho, a navečer može biti slabe kiše. U Dalmaciji će uz grmljavinske pljuskove mjestimice biti i obilnije kiše. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar sjevernih i istočnih smjerova, u drugom dijelu dana jugoistočnjak, a na Jadranu jako i olujno jugo, na otvorenom moru s orkanskim udarima. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu od 8 na sjeveru do 14°C na jugu.

U utorak će posvuda prevladavati pretežito do potpuno oblačno vrijeme u unutrašnjosti uz mjestimičnu slabu kišu i susnježicu, u gorju ponegdje slab snijeg, a na Jadranu povremenu slabu kišu. Samo će na širem području Dubrovnika biti obilnije kiše, koja će krajem dana oslabjeti. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, u Slavoniji umjeren istočnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, na krajnjem jugu s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 4 na sjeveru do 12°C na jugu. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 7, a na Jadranu od 9 do 15°C.

I u srijedu će posvuda prevladavati oblačno vrijeme u unutrašnjosti uz mjestimičnu slabu kišu i susnježicu, u gorju i u sjeverozapadnim krajevima ponegdje i slab snijeg, a na Jadranu uz povremenu slabu kišu. Sredinom dana u Dalmaciji je mjestimice moguće i kidanje naoblake, a na širem Dubrovačkom području još uvijek postoji mogućnost za pljuskove. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu jako jugo, na otvorenom s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti između -4 i 1, a na Jadranu od 3 na sjeveru do 12°C na jugu. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu od 6 do 12°C.

U četvrtak ujutro će u cijeloj zemlji biti pretežno oblačno, u kontinentalnim dijelovima uglavnom suho, u gorskim krajevima sa slabim snijegom, a na Jadranu sa slabom i povremenom kišom. Tijekom popodneva oborine se očekuju u svim krajevima i to snijeg i susnježica u gorskim i sjeverozapadnim krajevima, a u Slavoniji, a na Jadranu kiša. Na južnom Jadranu mogući su i grmljavinski pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati umjeren vjetar sjevernih smjerova, dok će na Jadranu zapuhati umjerena do jaka bura. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -5 do 1, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu od 5 do 11°C.

Ni u petak neće biti značajnije promjene vremena. U kopnenim krajevima bit će oblačno, a na Jadranu pretežno oblačno uz promjenjivu naoblaku. U gorskim i nizinskim krajevima padat će slab do umjeren snijeg i susnježica, na sjevernom Jadranu kiša će biti povremena, a na srednjem i južnom još su mogući pljuskovi. U unutrašnjost će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu jaka, podno Velebita i olujna bura. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -6 do 0, a na Jadranu od 1 do 6°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 11°C.