TOPLO ALI TMURNO

Kiše nas čekaju i sljedeći tjedan

20.02.2014 u 12:15

Bionic
Reading

Predah od kiša koji nam stiže za vikend bit će kratka daha – jedva će se protegnuti s nedjelje na ponedjeljak. Nakon toga nam dolaze novi oblaci i nove oborine, no temperature će ostati natprosječne

U petak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, osobito prijepodne. Na srednjem i južnom Jadranu i u njegovom zaleđu kiša će biti češća i obilnija dok će u Istri kiše biti najmanje, a moguća su i sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će vjetar biti slab. Na Jadranu će zapuhati slab sjeverozapadnjak, ali će u Dalmaciji još prijepodne puhati slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka bit će od 4 do 8 u unutrašnjosti te od 9 do 14 °C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, a na Jadranu od 11 do 16 °C.

U subotu će i dalje u cijeloj Hrvatskoj prevladavati promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, a u Dalmaciji i sunčanim razdobljima. U Gorskom kotaru će kiša prijeći u susnježicu ili snijeg, no ne očekuje se nastajanje značajnijeg snježnog pokrivača. U unutrašnjosti će vjetar biti slab do umjeren sjevernih smjerova. Na Jadranu će od sjevera prema jugu zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a krajem dana će na sjevernom Jadranu zapuhati umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka bit će od 3 do 8 u unutrašnjosti te od 7 do 12 °C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 9 do 14 °C.

U nedjelju i ponedjeljak vrijeme će se stabilizirati, a još malo oblaka i kiše moguće je u nedjelju u Slavoniji, Lici te srednjoj i južnoj Dalmaciji. U unutrašnjosti će u subotu puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena bura.

U ponedjeljak će sjeverac i bura oslabiti, a na Jadranu zapuhati slab i umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura zraka će zbog vedrijih noći malo pasti dok se dnevna temperatura neće značajnije mijenjati.

U utorak će posvuda zapuhati slab do umjeren jugozapadnjak koji će donijeti nove oblake, a na Jadran i poneku kap kiše. Južina, oblaci i kiša zadržat će se i dalje. Najviše dnevne temperature i dalje će biti natprosječne - uglavnom između 9 i 14 °C.

Na sreću, količine kiša na kopnu više neće biti tako obilne pa se ne očekuju veći problemi s novim porastom vodostaja i poplavama. U Sloveniji će padati više kiše nego u Hrvatskoj, ali ipak manje nego prethodnih dana.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.