LJETU JOŠ NIJE KRAJ

Kiša i svježije; za vikend opet oko +30

17.08.2015 u 10:00

Bionic
Reading

Pred nama je tjedan u kojem će se nastaviti nestabilno vrijeme s nižim temperaturama i kišama, mjestimice i obilnijima, osobito do četvrtka. Od petka će se vrijeme postupno sve više stabilizirati, a temperature će ponovno početi rasti prema 30°C, na Jadranu i više

U utorak će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. I dalje će biti nestabilno pa će mjestimice biti mogući kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak. Najviše sunca očekuje se na Jadranu. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak te jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 18, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 23 do 28, a na Jadranu od 25 do 29°C.

U srijedu će biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove, na Jadranu ponegdje i grmljavinu. Mjestimice su mogući obilniji pljuskovi. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati umjereno, mjestimice i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 18, a na Jadranu od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 26, u Slavoniji do 28, a na Jadranu od 24 do 28°C.

U četvrtak će i dalje biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te uz mjestimičnu kišu ili pljuskove, češće i obilnije prijepodne. Poslijepodne će oborine biti rjeđe, a moguće je i mjestimično razvedravanje. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočnjak. Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjerena bura dok će u Dalmaciji puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 18, a na Jadranu od 20 do 24°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 19 do 23, a na Jadranu od 24 do 29°C.

U petak će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti djelomice, a u Dalmaciji pretežno sunčano. I dalje će biti nešto nestabilnije pa će lokalno biti moguć jači razvoj oblaka te kiša ili poneki pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 15, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 23 do 27, a na Jadranu od 27 do 31°C.

Tijekom vikenda uglavnom će biti pretežno sunčano i toplije. Tek ponegdje će biti male mogućnosti za lokalne nestabilnosti.

Temperature mora tijekom tjedna past će za nekoliko stupnjeva, osobito nakon bure u srijedu i četvrtak.