KAD ŠAHTOVI LETE U ZRAK

Kiša, bizarne ZET-ove nesreće i prometna gužva u Zagrebu

07.05.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Zagreb je jutros zadesio prometni kaos, kojemu je kumovala kiša, a dosad su zabilježena dvije tramvajske nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih iako je bila riječ o zapaljenju tramvaja i letenju u zrak poklopca ZET-ovog šahta, a u naletu osobnog vozila u podvožnjak u Miramarskoj ozlijeđene su dvije osobe

Već rano jutros oko šest sati u tramvaju broj 8 na križanju Branimirove i Domagojeve ulice buknuo je požar nakon što je na ZET-ovo vozilo pao puknuti električni vod. Srećom, nitko nije ozlijeđen, ali potrajalo je dok vozni red nije normaliziran, i to tek nakon tri sata.

Međutim, sretan ishod nije imala prometna nesreća koja se također jutros odgodila u Miramarskoj ulici, a do koje je došlo kada je osobno vozilo naletjelo na stup željezničkog nadvožnjaka, zbog čega je bilo poteškoća u prometu, dvije osobe su ozlijeđene, a policija obavlja očevid.

Prometni kaos u Zagrebu, kojemu je kumovala kiša, nastavio se oko deset sati ponovnim zastojem tramvajskog prometa ponovno zastoj, i to u smjeru istoka. Naime, nekoliko minuta prije deset sati, iz za sada neutvrđenih razloga došlo je do iskakanja poklopca ZET-ovog šahta uz, kako rekoše u PU Zagrebačkoj, manju detonaciju. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo ni ovaj put, a tramvajski promet je uskoro normaliziran.