summit u vijetnamu

Kim pohvalio 'hrabrog' Trumpa, a ovaj tvrdi da nije odustao od denuklearizacije Sjeverne Koreje

27.02.2019 u 13:14

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump i čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong Un sastali su se u glavnom gradu Vijetnama Hanoiju

Kako je bilo i na njihovom prvom susretu u lipnju 2018. u Singapuru, obojica su uoči samog sastanka imali riječi pohvale za onog drugoga, pa je tako, prenosi Guardian, Kim rekao da je ovaj sastanak Trumpov 'hrabar potez'.

Sjevernokorejski vođa također je rekao i kako je trebalo prijeći mnogo prepreka da bi se ovaj summit održao, ali da je uvjeren da će njegovi rezultati biti dobri.

Trump je naglasio kako on i Kim imaju izvrstan odnos te je dodao kako misli da će drugi summit biti jako uspješan, a možda i bolji od lanjskog.

Američki je predsjednik dodao i kako misli da Sjeverna Koreja ima ogroman ekonomski potencijal te da je odnos dviju država značajno napredovao. Također je rekao i kako je, unatoč kritikama o sporom napretku denuklearizacije, zadovoljan onime kako su se stvari razvijale dosad.

Na pitanje je li odustao od svojih poziva na potpunu denuklearizaciju Sjeverne Koreje, Trump je odgovorio: 'Ne!', dok je na pitanje o mogućnosti da se postigne mirovni sporazum rekao: 'Vidjet ćemo'.

  • +10
Summit SAD-a i Sjeverne Koreje u Hanoiu Izvor: Profimedia / Autor: NN