objava na twitteru

Trump uoči sastanka u četiri oka Kim Jong-unu poručio da ima 'priliku kakva se rijetko pruža'

27.02.2019 u 07:07

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump predvidio je u srijedu Sjevernoj Koreji 'fantastičnu' budućnost ako se njegov 'prijatelj' Kim Jong-un opredijeli za denuklearizaciju

'Vijetnam se razvija kao malo koja zemlja u svijetu. I Sjeverna Koreja će - i to veoma brzo - ako se odluči za denuklearizaciju', objavio je Trump na Twitteru nekoliko sati prije susreta u Hanoju sa sjevernokorejskim čelnikom.

Istaknuvši da izolirana zemlja koja je trenutačno na udaru niza međunarodnih sankcija ima 'fantastičan' potencijal, rekao je da njegov 'prijatelj', kako je nazvao Kim Jong-una, ima 'priliku kakva se rijetko pruža'.

  • +5
Susret Donalda Trumpa i Kim Jong Una Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Uskoro ćemo doznati. Jako zanimljivo!', zaključio je stanar Bijele kuće.

Dvojica čelnika se trebaju sastati u četiri oka u srijedu navečer, nakon čega je predviđena večera na kojoj će biti i njihovi savjetnici. U četvrtak se trebaju ponovo sastati.

Na njihovu prvom susretu na vrhu u Singapuru u lipnju Kim Jong-un je obećao da će "raditi na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka". No ta nejasna formulacija i izostanak konkretnog pomaka zadnjih mjeseci potaknuli su sumnju u mnogih promatrača.