hak upozorava

Kilometarske kolone na cestama; satima se čeka i na trajekte

17.07.2022 u 15:14

Bionic
Reading

Pojačan je promet prema moru i unutrašnjosti, osobito na autocestama A1, A6, A7, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, Ličkoj i Jadranskoj magistrali, u blizini turističkih mjesta na obali te u trajektnim lukama i pristaništima

Na A1 Zagreb-Split-Ploče je na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona oko kilometar, a na Demerju 4 km, dok je kolona u pokretu između tunela Čelinka i čvora Maslenica u smjeru juga Na zagrebačkoj obilaznici (A3) kolona između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru naplate Lučko duga je oko kilometar, a na Krčkom mostu (DC102) je u smjeru kopna kolona od Omišlja, a u smjeru otoka od Šmrike, javio je HAK u 14,45 sati. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić zbog jakog vjetra vozi se usporeno, uz ograničenja brzine, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila.

Danas do 23 sata na važnijim državnim cestama u Istri i priobalju bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

  • +3
Gužva u Lučkom Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

Zbog velike gustoće prometa moguća su duža čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Pula-Zadar.