'MNOGO MRTVIH'

Kijev: U napadu na Sevastopolj stradali 'visoki zapovjednici' crnomorske flote

23.09.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Ukrajinska vojska ustvrdila je u subotu da je ubila ili ranila "visoke zapovjednike" ruske mornarice u jučerašnjim napadima na vrhovni stožer Crnomorske flote u Sevastopolju na okupiranom poluotoku Krimu

"Pojedinosti napada bit će obznanjeni čim prije moguće, a rezultirali su desecima mrtvih i ranjenih na strani okupatora, uključivo visoke zapovjednike flote", objavila je ukrajinska vojska.

U priopćenju tvrdi da je napad izveden "u vrijeme sastanka visokih časnika ruske vojske".

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kirilo Budanov rekao je u intervjuu da je najmanje devet Rusa ubijeno, a 16 ranjeno, uključujući generale.

Agencija France presse piše da ne može provjeriti tu informaciju.

Budanov je odbio reći jesu li rakete kojima je izveden napad zapadne proizvodnje.

Ruski dužnosnici potvrdili su u petak da je jedna osoba poginula, ali su kasnije tu informaciju preinačili u jednu nestalu osobu.

Napad na Sevastopolj Izvor: Profimedia / Autor: east2west news / WillWest News / Profimedia

U subotu su ponovno odjeknule eksplozije na Krimskom poluotoku, koji je Rusija nezakonito anektirala 2014. godine.

"Prema prvim informacijama, protuzračna obrana radila je u Sevastopolju", napisao je ruski načelnik okupiranog teritorija Mihail Razvožajev na Telegramu u subotu ujutro.

Na društvenim mrežama kruže fotografije oblaka dima u zraku, što sugerira da se u pogođenom području nalazi rusko skladište streljiva.

Ruski rat protiv susjedne Ukrajine u petak je ušao u 20. mjesec.

Ukrajinska vojska zadnjih je tjedana u više navrata oštetila ruske vojne objekte - među ostalima i na Krimu.

Vrhovni stožer u gradu Sevastopolju na anektiranom Krimu glavni je centar ruske vojske kako za napade na Ukrajinu, za opskrbu ruskih postrojbi koje drže u okupaciji jug Ukrajine te za raketiranja s mora.