sevastopolj

Ukrajinci napali stožer Crnomorske flote na Krimu, poginuo jedan vojnik

22.09.2023 u 12:49

Bionic
Reading

Ukrajinci su u petak raketirali grad Sevastopolj na Krimu, gdje se nalazi zapovjedništvo ruske Crnomorske flote, a Rusi su izvijestili kako je u napadu poginuo jedan vojnik

Ukrajinci su raketirali grad Sevastopolj na Krimu, gdje se nalazi zapovjedništvo ruske Crnomorske flote, vijest je koju je na društvenim mrežama objavilo nekoliko medija, kao i savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko.

Informaciju o napadu potvrdio je i ruski guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev na društvenoj mreži Telegram.

'Neprijatelj je izvršio raketni napad na stožer flote. Fragment je pao u blizini kazališta Lunačarski... Sve operativne službe izašle su na mjesto incidenta. Podaci o stradalima se razjašnjavaju. Molim vas, ostanite mirni. I nemojte objavljivati fotografije i videozapise', rekao je Razvožajev na Telegramu. Unatoč tome, na društvenim mrežama objavljeno je više videa i fotografija.

Odvojeno, rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je jedan vojnik ubijen u napadu, dok je protuzračna obrana oborila ukupno pet projektila.Ruska državna novinska agencija TASS izvijestila je da su krhotine bile 'razbacane stotinama metara' nakon raketnog napada. TASS je dodao da je veliki broj vozila hitne pomoći na putu prema mjestu napada.

Sevastopolj, u kojem se nalazi zapovjedništvo ruske Crnomorske flote, jedan je od najvećih gradova na Krimu, koji je Rusija nezakonito anektirala 2014. Ukrajinske snage u više su navrata posljednjih mjeseci napadale razne položaje na Krimu, a prošlog tjedna uništili su rusku podmornicu Rostov na Donu koja je bila u brodogradilištu u Sevastopolju na suhom doku zbog popravka.