prava sitnica

Kerumova kesa drži vrijednost kao zlatna poluga: Jedna se prodaje za 31 dolar!

10.05.2023 u 22:00

Bionic
Reading

Legendarna žuta kesa s plavim logom Keruma prodaje se na Facebooku. Iako je ovaj kultni 'spomenik' zlatnim danima bivšeg splitskog gradonačelnika i saborskog zastupnika Željka Keruma zapravo neprocjenjiv, prodavač za kesu traži 31 dolar. Cijena je, dakle, prava sitnica

Iako se danas plastične vrećice u trgovinama naplaćuju, kultna žuta kesa kupce nije stajala dodatnog novca. Tako su mnogi uzimali i pokoju više, priča se da je bila izdržljiva i odlična za odlaganje smeća, podsjeća Dalmatinski portal.

Kesa je u grupi gdje se prodaje izazvala pravu nostalgiju, a komentari su nasmijali mnoge. 'Antologijska kesa, očuvana, nije se puno nosilo u njoj, najviše do kil i po, a sve je ostalo povijest', napisao je prodavatelj u opisu. 'Nostalgija', 'Nemoj je prodati', 'Ta kesa i kad ne vridi ona vridi jer to je takva kesa da vridi i kad ne vridi jer jednostavno to je takva kesa…', 'Ovoj je nosivost bila 25 kilograma', neki su od komentara.

Jedan je dao ponudu 'Zamjena za Golf 3-cu?', a prodavač je rekao da može uz njegovu nadoplatu.

'Čak je i opjevana u pjesmi TBF-a. Ne daj ispod 100 €', savjetovao ga je jedan zainteresiran.

>>> Spomenik presvučen Kerumovim vrećicama

Podsjetimo, dan nakon pobjede Željka Keruma u utrci za mjesto gradonačelnika Splita u srazu s Rankom Ostojićem na izborima 2009. godine, spomenik Marku Maruliću u centru grada osvanuo je odjeven u najlonske vrećice Kerumovog trgovačkog lanca.

  • +3
Kerumove kese Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX