show na hrt-u

Kerum u Otvorenom: Može li se riba lovit' online?

03.06.2020 u 23:36

Bionic
Reading

Marijana Petir, nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a, Marija Selak Raspudić, nezavisna kandidatkinja na listi Mosta, Mirela Holy, nezavisna kandidatkinja na listi Restart koalicije, Igor Peternel, Domovinski pokret Miroslava Škore i Željko Kerum, predsjednik HGS-a gostovali su u Otvorenom na HRT-u

Kerum je istaknuo kako nije ponovno došao u politiku, već kako je on u politici već 12 godina.

'Moja je stranka već 12 godina prva u gradu Splitu, a druga u županiji. Ako uđem u Sabor koalirati ću s pobjednicima, naglasio je Kerum i dodao kako misli da će HDZ pobijediti te kako će se on s njima dogovoriti.

Selak Raspudić je istaknula kako se HDZ i SDP ne mogu nakon devastacije kojoj smo svjedočili godinama, kategorizirati kao prva ili druga liga.

'Smatram da ćemo i mi drugi doći u prvi plan kako bi stali na kraj ovoj vladajućoj oligarhiji koja je dovela zamlju u situaciju u kojoj se sada nalazi. Ovaj je saziv Sabora, kako neki govore, najlošiji je do sada, svjedočimo rasapu institucija, a s time i nepovjerenju u politiku', kazala je Selak Raspudić.

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore kazao je da zna zašto je HDZ-u trebala Petir.

'Marijana Petir zastupa suverenističke ideje i zato je Plenković treba. On treba Marijanu Petir da se svidi jednom dijelu birača. Baš kao i Kerum koji na izbore izlazi kako bi pomogao HDZ-u unoseći pomutnju', rekao je Peternel.

Na sve se umiješao Kerum odgovarjući Selak Raspudić i Peternelu.

'Ja uopće ne znam tko ste vas dvoje i koju stranku zastupate. Ja uopće ne znam u kojoj ste vi stranci. Zašto se vi natječete i koja ste vi stranka. Zar nije preveć, kako bi rekao predsjednik Tuđman, da idete i vi i suprug na izbore? Pa kako bi izgledalo da ja i moja žena smo tu sad? Tko bi dicu čuvao', upitao je Kerum.

Pokušao mu je Peternel nešto reći, ali Kerum se nije dao smesti.

'Vi u životu niste dvije plaće podijelili. Nemojte prekidati nekoga tko je dijelio po 2-3 tisuće plaća. Mi sad moramo opstati, nemamo alternative. Koja je naša alternativa? Ja radim u polju, to sam i Plenkoviću i Milanoviću rekao - ajmo zaorati oranice, ajmo raditi. Vi, Škoro i Most, samo želite pobrati novce kroz saborske plaće i razne odbore', rekao je Kerum usporedivši sve nove koji žele u Sabor s Mislavom Kolakušićem.

Selak Raspudić mu je replicirala da bi ona rado orala polja, ali da je sustav takav da da samo on smije orati.

'Plaža Bene je dobar primjer toga', kazala je Selak Raspudić na što se Kerum posprdno nasmijao.

Kada su Selak Raspudić i Holy počele pričati o reformi obrazovanja i online nastavi Kerum ih je samo blijedo pogledao.

'Ljudi nemaju posla, a o čemu vi pričate? Mirela, može li se ribu lovit online?', upitao je Kerum.

Na pitanje u kojim je izbornim jedinicama njegova lista će sve biti kazao je u pet izbornih jedinica i to, kako je rekao, u slavonskoj, zagrebačkoj, splitskoj, šibenskoj i u 'vanjskoj', odnosno dijaspori.