SPLIĆANI RASPRAVLJAJU O SNIJEGU

Kerum Sanji Bilač: Đava te odnija tako ludu!

12.03.2012 u 11:27

Bionic
Reading

Splitsko Gradsko vijeće konačno se sastalo kako bi raspravilo o kaosu u kojemu se grad našao zbog snježnog nevremena početkom veljače. Nevenka Bečić je do krajnjih granica odugovlačila sa sazivanjem sjednice, a već na njenom početku ponovno je izazvala kaos: jednostavno nije dozvolila dopunu dnevnog reda kojom je Sanja Bilač (HDZ) namjeravala tražiti Bečićkinu ostavku i raspuštanje Gradskog vijeća

Uzalud je Bilač upozoravala da se krši poslovnik i da ima pravo dopuniti dnevni red, što joj je prethodno potvrdila i pravna služba u gradskoj upravi: Nevenka je sve jednostavno ignorirala. 'Kasno ste se javili', glumila je predsjednica splitskog Gradskog vijeća. Malo kasnije htjela je dozvoliti da se glasuje o glasovanju, pa je i od toga odustala.

'Đava te odnija tako ludu!', dobacio je gradonačelnik Željko Kerum Sanji Bilač, doduše malo ispod glasa, vjerojatno nije bio svjestan da je mikrofon u njegovoj blizini bio uključen.

Na sjednici se konačno u punom sastavu pojavila i splitska oporba, imaju trinaest glasova i teoretsku mogućnost izglasati sve što žele - dakako, ukoliko im Nevenka to dopusti. Pojavili su se svi HDZ-ovci, kod kojih očito vlada kaos, ali i vijećnica Stranke umirovljenika Milica Cipci, koja bi trebala biti presudni trinaesti glas potreban za eventualnu Kerumovu smjenu i raspisivanje referenduma.

Cipci je, inače, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju javno priznala da ju je u koaliciju s Kerumom ugurao šef oporbe, SDP-ovac Marin Jurjević (!), koji joj je savjetovao da 'bude dobra s vlasti ukoliko želi realizirati svoj program'. Umirovljenici su doista dobili nekoliko stotina kuna božićnice, no zato je i sin vijećnice Cipci zaposlen u jednoj gradskoj tvrtki.

Slijedi očito višesatna rasprava o snijegu i ledu...