PRITIŠĆE HA HYPO BANKA

Kerum potvrdio da prodaje hotel Marjan

Bionic
Reading

Željko Kerum je Radio Dalmaciji potvrdio kako prodaje Marjan, no nije želio precizirati pregovara li s Dankom Končarom. 'Zapustio sam trgovinu, puno novaca sam potrošio na Marjan, posudivši iz svog osnovnog biznisa. Sada taj novac trebam vratiti u trgovinu. Prodajem još i dio svog vlasništva, imam ukupno oko 400 milijuna eura u nekretninama. No, ne radi se o trgovinama, trgovine neću prodavati', rekao je splitski gradonačelnik

Hotel Marjan je zanimljiv i atraktivan projekt no ništa konkretno nije dogovoreno, rekao je Danko Končar te potvrdio da se prošlog vikenda susreo s Željko Kerumom u Splitu i obišao gradilište Marjana. Dodao je kako je točno da je inicijativa došla od splitskog gradonačelnika koji mu je ponudio partnerstvo u dovršetku te velike investicije, no tvrdi da se o detaljima nije razgovaralo.

'Moji suradnici upravo analiziraju sve detalje, u prvom redu financijske ali i građevinske i tek nakon toga razmatrat ćemo eventualni oblik partnerstva', kaže Končar.

Iz bankarskih krugova doznaje se da je Hypo banka 'pritisnula' Keruma za početak povrata gotovo 40 milijuna eura kredita za rekonstrukciju Marjana, te da odbija prijedlog reprograma duga. Kerum je navodno do kreditnih sredstava pokušao doći i kod drugih banaka, no do sada bez uspjeha, pa očito u bogatom biznismenu s londonskom adresu vidi izlaz iz financijskih problema.

Kerum nije sklon prodaji hotela već samo dijela vlasništva, no krugovi bliski Končaru uvjeravaju nas kako su male šanse da dođe do obostrano prihvatljivog dogovora. Kažu kako će Končar odgovoriti na svaki poziv za susret i razgovor o raznim projektima ali je težak i tvrd pregovarač kojeg nije lako uvući u partnerstvo.