SLOŽAN S PROSVJEDNICIMA

Kerum: Nemam moralno pravo nekome nešto oteti

16.01.2011 u 18:47

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum, komentirajući današnji prosvjed na kojem je zatražena zabrana svake izgradnje na zaštićenom području Park-šume Marjan te da se iz novog Generalnog urbanističkog plana (GUP) izbriše planirana izgradnja na tom području, izjavio je da se on načelno slaže s posvjednicima, ali da gradska vlast kojoj je on na čelu neće mijenjati GUP koji je donijela bivša gradska vlast

'Ova gradska vlast neće mijenjati GUP', rekao je Kerum danas u popodnevnim satima za Radio Split. Kerum je predložio da država formira povjerenstvo u vezi s Park-šumom Marjan.

'To će povjerenstvo reći da će po važećem GUP-u dati nalog sudskom vještaku da procijeni zemljišta kako bi se vlasnicima, koji to žele, ponudilo da to (zemljište) prodaju, a da država, županija ili grad postane vlasnik kako se više na Marjanu ne bi moglo graditi', kazao je Kerum. On je istaknuo kako osobno nema 'moralno pravo nekomu nešto oteti'.

'Ja želim ovim gradom šetati časno i pošteno i ne nanijeti nikomu zlo', dodao je gradonačelnik Splita.

Prosvjednici su danas rekli kako se u Park-šumi Marjan, tik uz morsku obalu, planira izgraditi ugostiteljski objekt površine 300 metara četvornih, kojega je investitor Kerumova supruga Fani Horvat.