SPLITSKE ULICE UOČI IZBORA

Kerum i Ostojić na plakatima, Kureta nema

28.04.2009 u 17:16

Bionic
Reading

Nakon Ranka Ostojića i Željko Kerum se odlučio predizbornu kampanju popratiti klasičnim plakatima po splitskim ulicama. Oba kandidata su na plakatima prikazala svoj lik i predvidivi slogan. I HDZ se predstavio plakatima, ali samo za aktualnog župana Antu Sanadera

HDZ i Kerum su se odlučili za ikavicu, ignorirajući jezični standard, pouzdajući se valjda u lokalni separatizam i rastuće nezadovoljstvo državnim centralizmom, koji su, kakve li ironije, zapravo instalirali HDZ i pridruženi im tajkuni.

Upada u oči odsutnost Ivana Kureta u propagandnom smislu. Potpisnik ovog teksta se ispričava ako je u obilasku splitskih ulica možda propustio koji plakat, ali za sada je tako.

Pitanje je odustaje li HDZ od borbe za gradonačelničku poziciju i koncentrira snage na izbor župana, imajući u vidu prognoze o sigurnoj pobjedi Ante Sanadera, ili je možda daleko od očiju javnosti sklopljen pakt Keruma i HDZ-a o nenapadanju i raspodjeli funkcija.

Osim Ostojićevih promotivnih plakata, SDP na plakatima kritizira aktualnu Vladu parafrazirajući njihov posljednji slogan 'idemo dalje u nove otkaze' i tome slično.

Manje stranke gotovo nisu ni prisutne u propagandnom smislu. One se oslanjaju na sveprisutnost u medijima i svakodnevnu komunikaciju s novinarima putem press-konferencija te priopćenja za tisak.

Bit će zanimljivo pratiti posljednja dva tjedna kampanje, možda vodeće stranke i akteri još čuvaju skrivene adute za udarnih desetak dana pred same izbore, kada bi zapravo trebalo animirati i zainteresirati pasivne birače okrenute svojim svakodnevnim brigama da uopće izađu na izbore. Interes javnosti trenutno i jest najveća enigma nailazećih lokalnih izbora.