VARAŽDINSKE FINANCIJSKE MALVERZACIJE

Kaznene prijave za čelnike štedno-kreditne zadruge

25.09.2009 u 13:04

Bionic
Reading

Protiv 43-godišnje upraviteljice financijske institucije u Varaždinu te 39-godišnjeg predsjednika Nadzornog odbora te institucije policija je Županijskome državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijela kaznene prijave zbog sumnje da su tu instituciju oštetili za 6,5 milijuna kuna, a državni proračun za 2,4 milijuna kuna

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o čelništvu jedne varaždinske štedno-kreditne zadruge.

Policija je kaznene prijave zbog zloporabe položaja i ovlasti te ovlasti u gospodarskom poslovanju podnijela navodeći da su osumnjičenici tijekom 2004. godine sklopili tri kupoprodajna ugovora kojima je financijska institucija kupila poslovne prostorije na području Županije po znatno višim cijenama od tržišne.

Tako je za troje hrvatskih državljana pribavljena protupravna imovinska korist od 6,5 milijuna kuna, za koliko je oštećena ta ustanova, kaže se u današnjem priopćenju varaždinske Policijske uprave.

Njih se također tereti da su tijekom 2005. i 2006. godine, odobravanjem fiktivnih kredita, smanjili osnovicu za obračunavanje poreza i time oštetili državni proračun za 2,4 milijuna kuna.