OSJEČKI DOM ZA DJECU I MLADEŽ

Kaznena prijava protiv kreatora 'afere prostitucija'

30.06.2009 u 21:16

Bionic
Reading

Protiv Osječanina D. P. (54), za kojega policija tvrdi da je lansirao aferu o navodnoj prostituciji u osječkom Domu za odgoj djece i mladeži, podnesena je kaznena prijava zbog lažnog prijavljivanja te širenja lažnih i uznemiravajućih glasina

Vještačenjem njegove ubrojivosti, D. P. proglašen je neubrojivim te opasnim za sebe i okolinu. Bit će stoga pritvoren i vjerojatno će se protiv njega voditi poseban postupak, kao prema neubrojivim osobama. Muškarac je, inače, pritvoren još prije dva tjedna, ali zbog kršenja zabrane približavanja bivšoj supruzi i maloljetnom djetetu, piše Večernji list.

Policija tvrdi da je istraga pokazala da organizirani lanac prostitucije kako ga opisuju djevojke ne postoji, nego je D. P. 'uz nagovor i novčanu naknadu privolio maloljetne štićenice da po diktatu napišu pismo koje je on potom podijelio medijima'. Cilj mu je bio, objasnili su, diskreditirati osoblje Doma, u kojemu je i njegovo dijete, bivšu suprugu te neke javne osobe s kojima je u određenom sukobu.

Pišući pismo, jedna je djevojka zaradila 150 kuna, što je u istrazi i priznala. Policija je pak priznala kako su maloljetnice iz Doma za odgoj bile 'u kontaktima s pojedinim osobama, ali to nije kazneno djelo'.

Maloljetnim štićenicama Doma za odgoj djece i mladeži koje su istupile u javnosti pružena je pomoć, psihoterapija i savjeti stručnjaka iz Doma, ali i izvan njega. U ovoj ustanovi razmišljaju o tomu da kriznu intervenciju zatraže i za svoje djelatnike jer su i oni, kažu, pretrpjeli strašnu traumu. Jedna je majka zbog afere odvela svoje dijete iz te ustanove, piše Večernji list.