ramazanski bajram

Kavazović pozvao muslimane u BiH na slogu i dijalog

21.04.2023 u 10:03

Bionic
Reading

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović pozvao je u petak muslimane u toj zemlji na slogu i dijalog jer samo na taj način mogu očuvati svoju zajednicu.

Kavazović je po tradiciji predvodio središnju molitvu u Sarajevu u povodu Ramazanskog bajrama, a u svojoj je hutbi (propovijedi) vjernicima uz ostalo poručio da sami moraju naći najbolji put kojim će urediti život i odnose u državi.

Dodao je kako je nužno poštovati javni interes i voditi dijalog, čak i onda kada neki misle drugačije od većine u zajednici.

"Podredimo svoje ambicije zajednici u kojoj živimo. Poštujmo njezine propise, jer tako čuvamo red. Svakoj zajednici je potrebno vodstvo koje će brinuti o njezinu interesu. Onaj koji dopušta da mu drugi kuću uređuju ostat će dugo pod stegom toga drugog", poručio je vjernicima Kavazović.

Njegova je uputa muslimanima da trebaju nadvladati "sirotinjsku logiku" u javnim poslovima po kojoj su stranci pozvani uređivati njihovu kuću i kao odrasli ljudi početi brinuti o sebi što je očevidna aluzija na trenutačne političke prijepore u zemlji i zastoje u uspostavi vlasti.

"Neka nam nitko ne dira u našu domovinu i neka ne iskušava našu odlučnost. Budimo zajedno", rekao je Kavazović u bajramskoj molitvi.