ODSGOVORILA NA OPTUŽBE

Katja Kušec: Pokušavaju preuzeti HNiP

26.04.2017 u 12:13

Bionic
Reading

Vodstvo udruge Hrvatski novinari i publicisti (HNiP) odbacilo je u srijedu optužbe trojice bivših članova o nelegalnosti rada udruge, te ih prozvalo da šire neistine i pokušavaju nedemokratski preuzeti HNiP

U priopćenju koje potpisuje predsjednica HNiP-a Katja Kušec odbacuju se optužbe za 'teške neregulatnosti' i nelegalno djelovanje, za što vodstvo HNiP-a optužuju Marko Ljubić, Jure Vujić i Marko Jurič, bivši članovi tajništva udruge.

HNiP se ograđuje od medijskih istupa trojice opozvanih članova HNiP-a, za koje kaže da istupaju isključivo u svoje ime. Ujedno ih se proziva za pokušaj nelegitimnog i nedemokratskog preuzimanja udruge, pokušaj uzurpacije naziva HNiP-a i krivotvorenje stavova velike većine redovitog članstva. 

Predsjednica HNiP-a ističe da udruga djeluje potpuno u skladu s hrvatskim zakonima, pa ne postoje nikakvi prekršaji niti u jednom dijelu javnog djelovanja ili financijskog poslovanja. 

Kušec tvrdi da je za opoziv trojice bivših članova bilo 'čak 91 posto od velikog broja članova koji su pristupili glasovanju', te da su svi redoviti članovi HNiP-a bili su pozvani glasovati pod jednakim uvjetima.

Opozvanom trojcu HNiP želi puno sreće u daljnjem profesionalnom radu i političko - društvenom djelovanju, ali ne dopušta da se to provodi preko leđa i protivno demokratski izraženoj volji većine članova udruge, navodi se u priopćenju.