OŠTETIO GA KAMION

Katastrofa za Trogir i okolicu: Pukao Čiovski most!

22.01.2018 u 15:31

Bionic
Reading

Pedeset godina star čiovski most, jedina poveznica ovog otoka s kopnom, u ponedjeljak oko podneva oštećen je nakon prolaska jednog kamiona koji je navodno imao teret veći od dopuštenih 3,5 tone. Kako je službeno potvrđeno, napukla je njegova konstrukcija

Policija i cestari oko 13 sati zatvorili su most, a nešto kasnije otvorili ga za naizmjenični promet samo jednom trakom, i to uz policijsku regulaciju. Gužve su velike, pa se vozači pozivaju na strpljenje.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske objavili su da će ovakav režim prometa biti na snazi 'do daljnjega', a kamionima i autobusima prolazak neće biti dozvoljen.

Stručnjaci su već započeli ispitivati statiku ovog objekta.

Most koji povezuje Čiovo i kopno nalazi se u samom srcu Trogira i neposredno uz zaštićenu gradsku jezgru, a već godinama je usko grlo i uzrokuje gotovo nevjerojatno dugačke kolone i čepove. Tijekom sezone na njegov prelazak čeka se i po nekoliko sati, no ni zimi situacija nije znatno bolja. Osim stanovnicima i turistima izaziva probleme i hitnim službama i vatrogascima, kojima je gotovo nemoguće intervenirati na otoku na kojemu se usred ljeta znaju naći i deseci tisuća ljudi.

Novi most nekoliko stotina metara istočnije trebao je biti dovršen još prije nekoliko godina, radovi su započeli sa znatnim zakašnjenjem, a potom su zbog propasti građevinskih tvrtki nekoliko puta dodatno odgađani. Najnoviji rok za njegovo otvaranje postavljen je za početak ljetne sezone - no građani sve promatraju sa skepsom jer je ministar prometa Oleg Butković jednako obećanje dao i u ovo doba prošle godine.

  • +6
Prazno gradilište mosta za Čiovo Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čiovo