MEDIJSKA BLOKADA

Kasne radovi na Stupici

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 13.06.2011 11:42
  • Objavljeno 13.06.2011 u 11:09
Radovi na Stupici

Radovi na Stupici

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić/tportal.hr

Osam mjeseci nakon što je kamen pao na kolnik državne ceste D-512 između Makarske i Vrgorca na predjelu Stupica i time prometno blokirao dva grada, nastupila je i blokada za medije. Vijest da radovi na probijanju 200-metarskog tunela kroz Stupicu kasne i da će se vjerojatno prekršiti obećani rok za otvaranje ceste, 1. srpnja, zainteresirala je javnost i medije

Tim povodom pokušali smo napraviti reportažu s lica mjesta i fotografirati probijeni dio tunela, ali voditelj gradilišta na Stupici nije nam dozvolio to. S riječima: 'Molimo vas da više ne dolazite, ne ometajte nas, nemate pravo ući na gradilište', voditelj gradilišta, isti onaj koji nam je prije dva tjedna dozvolio ulazak i fotografiranje, zabranio nam je ulaz na gradilište i fotografiranje tunela.

Prošlog puta, kada smo dobili dozvolu, uz malo negodovanje, objasnio nam je da mediji pišu samo loše, da se obmanjuje javnost i da se na njih vrši pritisak pa zato nije dozvolio snimanje nekim kolegama.

Ovaj put nismo ušli na gradilište i time nismo omeli građevinare da rade svoj posao, građenje, a on nije dozvolio ulaz novinarima i time ih je omeo da rade svoj posao, izvještavaju javnost. Uskoro će doći 1. srpnja, kada promet kroz Stupicu treba poteći, i mi ćemo biti tamo pa ćemo izvijestiti je li tunel prohodan za promet ili nije, a javnost će sama zaključiti tko ju je obmanjivao.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi