BIO I MEDVED

Karamarko s predstavnicima Saveza udruga branitelja radnika

11.05.2016 u 19:59

Bionic
Reading

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko sastao se u srijedu u Banskim dvorima, s predstavnicima Saveza udruga branitelja radnika RH koji je osnovan 2014. s ciljem udruživanja udruga i zajedničkog djelovanja u promicanju i zaštiti radnika branitelja, a u članstvu ima više od 16.000 radnika branitelja, zaposlenih u poduzećima u većinskom vlasništvu države i lokalne uprave

Sastanku je nazočio i ministar branitelja Tomo Medved.

U priopćenju iz vladina Ureda za informiranje stoji da potrebe i problemi većine hrvatskih branitelja zaposlenika do sada nisu bili prepoznati pa je Ministarstvo branitelja stavilo naglasak u svom daljnjem radu i na rješavanje tog problema.

Predstavnici Saveza zatražili su potporu prvog potpredsjednika i Vlade njihovu radu te stavili na raspolaganje stručne i kvalitetne kadrove, članove Saveza.

Karamarko je pak naglasio kako će se pratiti provedba Zakona o pravima hrvatskih branitelja te unaprjeđenje prava i položaja radnika sa statusom branitelja.

Članove Saveza pozvao je da se aktivno uključe u pripremu prijedloga za izmjene i dopune zakona kojima se reguliraju prava radnika branitelja. Rekao je i kako će se zauzimati za socijalnu i pravnu zaštitu hrvatskih branitelja radnika i članova njihovih obitelji.