MILIJAN BRKIĆ-POVJERENIK

Karamarko raspustio zagrebački HDZ i smijenio Golema

08.09.2012 u 20:10

Bionic
Reading

Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj sjednici u Solinu kasno poslijepodne raspustilo je stranački gradski odbor Zagreba i njenog predsjednika Antu Zvonimira Golema, te imenovalo povjerenstvo HDZ za grad Zagreb, na čijem je čelu glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, izvjestio je novinare predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko

'Ovakvu smo odluku donijeli radi konsolidacije stranke bez prejudiciranja krivnje. Konstatirali smo da postoje problemi u odnosima u komunikaciji, to jest da postoji problem između čelnoga čovjeka (Golema) i većeg dijela Gradskog odbora, odnosno područnih ureda', rekao je Karamarko. Dodao je kako je Predsjedništvo HDZ-a, kao odgovorno stranačko tijelo odlučilo riješiti taj problem.

Po Karamarkovim riječima imenovanjem glavnoga tajnika HDZ-a Milijana Brkića za čelnika stranačkog povjersnstva za Zagreb dato je do znanja 'koliko nam je stalo do gradske organizacije grada Zagreba, jer Zagreb je trećina Hrvatske pa je tako i u našem stranačkom životu'.

Karamarko je također rekao kako će novoimenovano povjerenstvo obaviti izbor novog gradskog odbora HDZ-a Zagreba te da se vodstvo stranke u to neće miješati. Odgovarajući na novinarska pitanja Karamrko je rekao da su današnje sjednice Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća u Solinu formalni početak priprema za lokalne izvore iduće godine iako su te pripreme, kako je dodao, počele i ranije.