BRAĆA IZ BIH

Karamarko napao HDZ zbog politike prema Hrvatima

25.09.2012 u 14:10

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je da službeni Zagreb nije učinio dovoljno kako bi se popravila pozicija Hrvata u BiH ocjenivši u Orašju da ta obespravljenost u odnosu na druga dva naroda mora prestati, priopćeno je u utorak iz HDZ-a BiH

'Smatram i smatrao sam da Zagreb nije imao adekvatnu politiku i odgovor na neravnopravni status Hrvata u BiH. Želimo podržati naše sunarodnjake jer smo isti narod i Bosna i Hercegovina je naša domovina isto kao što je i Hrvatska. Mi je volimo i naša obespravljenost u BiH mora prestati', rekao je Karamarko na skupu HDZ-a BiH održanom u ponedjeljak navečer povodom 22 obljetnice utemeljenja te stranke u Orašju.

Dodao je da će HDZ Hrvatske uspostaviti 'nove odnose između HDZ-a Republike Hrvatske i HDZ-a BiH, i uopće hrvatskih političkih snaga u BiH' koji će biti 'bratski, otvoreni, iskreni i odgovorni'.

Karamarko je s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem položio vijence i zapalio svijeće ispred spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Orašja.