bivši šef stranke

Karamarko na skupu HDZ-a: Nisam mislio doći, ali Milanović me pogurnuo

17.03.2024 u 15:28

Bionic
Reading

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je bio u nedjelju na općem saboru HDZ-a, nije decidirano odbacio mogućnost svog angažmana na predstojećim parlamentarnim izborima, a vodstvu stranke je sugerirao stvaranje šire koalicije - Domoljubne koalicije broj dva

„Ova 'montipajtonovska scena' tzv. ljevice s predsjednikom koji je malo predsjednik, a malo kandidat, gurnula me da danas definitivno budem ovdje“, rekao je Karamarko novinarima govoreći o razlogu svog dolaska na 20. opći Sabor HDZ-a.

„Oni koji nisu željeli Hrvatsku, ovih 11 nekakvih ljevičara, način na koji ovo rade, i ta srijeda, i predsjednik koji želi biti jedno, drugo i treće i njegov svađalački narativ mi se ne dopadaju, nisu potrebni Hrvatskoj. Mislim da se to ne može dopasti hrvatskim građanima i zato sam danas ovdje. Prekjučer sam dvojio hoću li doći, imam neke druge poslove, ali Milanović i Grbin su me pogurnuli da dođem", dodao je. Na pitanje hoće li biti na listi HDZ-a ili bilo koje druge stranke na parlamentarnim izborima, rekao je kako ne vjeruje ali i da se nikad ne zna. Kaže da komunicira sa svima, pa tako i s Domovinskim pokretom.

  • +5
Tomislav Karamarko na Općem saboru HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

"Pričam sa svima, ali ne o nekoj suradnji ili ne znam čemu. Ne bih o tome. Nitko me ne kandidira" rekao je i dodao kako ne bi volio da "na vlast dođu oni koji Hrvatsku nikad nisu htjeli ni priželjkivali.“ Kazao je da nije razgovarao s Andrejem Plenkovićem te da se i prije sabora nisu dugo vidjeli. Kao formulu za pobjedu HDZ-a na predstojećim izborima vodstvu stranke sugerirao je formiranje Domoljubne koalicije broj 2.

Izvor: Pixsell / Autor: Neva Žganec

„Ja sam imao Domoljubnu koaliciju koja je pobjeđivala Milanovića. Objediniti sve što je desno, pa čak zagaziti i malo desnije i ublažiti desni narativ, ali imati sa sobom i pravaše i Hrvatsko bilo, umirovljenike i vidjeti što raditi s Domovinskim pokretom“, kazao je.

Kasnije se Karamarko oglasio na Facebooku, gdje je iznio prijedlog da HDZ krene u okupljanje široke koalicije:

'Ovim putem predlažem vodstvu stranke da HDZ formira što širu koaliciju domoljubnih, suverenističkih stranaka i tako se odupre i savlada najezdu protuhrvatskih, teškom demagogijom naoružanih, snaga. Galopiraju kozačkom energijom i neće birati sredstva.