ALTERNATIVNI PROSTOR

Kaptol deblokirao Filozofski fakultet

10.05.2009 u 11:05

Bionic
Reading

Katolička crkva ponudila je rješenje za održavanja nastave zagrebačkog Filozofskog fakulteta na kojemu zbog blokade već tri tjedna nema nastave

Naime, Kaptol je zagrebačkom sveučilištu danas ustupio zgradu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS) koje će s radom početi najesen. Ključeve zgrade smještene u prostorima bivše vojarne na Črnomercu rektoru Aleksi Bjelišu simbolički je predao prof. dr. Adalbert Rebić, piše Jutarnji list

Prema riječima rektora Bjeliša, zgrada je ustupljena na njegov zahtjev, a u dogovoru s kardinalom Josipom Bozanićem i rektorom HKS-a, msgr. Ivanom Šaškom.

Na upit kako to da se Crkva odlučila na taj korak, tim više što su studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta podržali zahtjev studenata FF-a za besplatno obrazovanje, Rebić je odgovorio da Kaptol ne ulazi u politiku, niti može rješavati pitanje studenata.

- Kao i ostali građani, i mi čekamo rješenje u dogovoru studenata i sveučilišnih, odnosno fakultetskih vlasti - rekao je Rebić.

Prostor Katoličkog sveučilišta trinaesta je alternativna lokacija koju je za studente FF-a osiguralo Sveučilište. Prema najavi dekana prof. dr. Miljenka Jurkovića, nastava za sve studente trebala bi početi u ponedjeljak ili najkasnije u utorak.