većina bez maske

[VIDEO/FOTO] Kao da nije Badnjak u vrijeme korone: Zagrepčani i Dubrovčani izmilili na Cvjetni trg i Stradun, rijetko tko se pridržavao mjera

24.12.2020 u 12:50

Bionic
Reading

Mnoge su iznenadile i šokirale fotografije splitske Rive od prije koji tjedan kada se stotine građana unatoč zatvorenim kafićima okupilo i družilo na jednom mjestu. Sličnu fotografiju poslao nam je čitatelj iz centra Zagreba, sa Cvjetnog trga

Predbožićni šoping i Badnjak građane Zagreba izvukli su na ulice. Jednu fotografiju snimio je i naš čitatelj na Cvjetnom trgu, gdje se nekoliko desetaka građana okupilo i družilo na jednom mjestu.Kako se vidi na fotografiji, iako je preporuka da se nosi maska i na otvorenom gdje se okupi više ljudi, većina ih nije nosila maske.

I fotoreporter agencije Pixsell također je snimio gužvu u centru Zagreba, a po videu i fotografijama se vidi da mnogi Zagrepčani ne poštuju epidemiološke mjere nošenja maske i na otvorenom i držanja distance.

Video: Borna Filić/Pixsell

  • +12
Brojni građani u šetnji centrom Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Sličnu situaciju zabilježila je kamera fotoreportera i u Dubrovniku. Naime, iako je zbog epidemioloških mjera otkazana većina događanja u gradu, Dubrovčani su se ipak odlučili podružiti na Badnjak. Isto kao i u Zagrebu, rijetko tko od njih je držao distancu ili nosio zaštitnu masku preko lica.

Video: Grgo Jelavić/Pixsell

  • +4
Gužva na Stradunu Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić