IZGLEDNI NASLJEDNIK

Kanadski kardinal misli da bi drugi bili bolji za papu

05.03.2013 u 09:35

Bionic
Reading

Kanadski kardinal Marc Ouellet kojeg smatraju izglednim nasljednikom Benedikta XVI. rekao je u ponedjeljak da mora biti spreman na sve, ocijenivši ipak da stanovit broj drugih kardinala ima više izgleda od njega da bude izabran

'Položaj koji trenutačno zauzimam u Crkvi je glavni razlog zbog kojeg moje ime kola', rekao je za radio Kanadu mons. Ouellet. No 'ne mogu a da ne razmišljam o mogućnosti', dodao je, odgovarajući na upit o mogućnosti da naslijedi papu u miru.

'Razumljivo, kada ulazim u konklave moram si reći 'što ako ipak...' Priznajem da me to potiče na razmišljanje, na molitvu, ali me pomalo i plaši. Potpuno sam svjestan težine zadaće', dodao je.

Dakle, moram biti spreman na svaku mogućnost, ali vjerujem da postoji stanovit broj ljudi koji imaju više izgleda od mene da budu izabrani', rekao je još Ouellet.

Što se tiče novog pape, on svakako mora biti 'mlađi' ali prije svega mora znati komunicirati s novim medijima čija 'eksplozija' ima velik utjecaj na mlade.

'Doista moramo naći načina da budemo prisutni u novim medijima, da ih shvatimo i da se izrazimo putem njih (...). To je veliko polje rada za Crkvu i za papu', zaključio je, izrazivši žaljenje što još nije imao vremena za sudjelovanje na društvenim mrežama.