običan napad

Kanađanin optužen za bacanje šljunka na premijera Trudeaua priznao je krivnju

08.03.2023 u 07:47

Bionic
Reading

Muškarac optužen za bacanje šljunka na kanadskog premijera Justina Trudeaua tijekom predizborne kampanje 2021. priznao je krivnju za običan napad, objavili su tužitelji i njegov odvjetnik.

Shane Marshall iz St. Thomasa izjasnio se krivim za lakšu optužbu za običan napad, na isti dan kada mu je trebalo početi suđenje za napad oružjem.

Trudeaua je 2021. pogodila šaka šljunka dok je bio u predizbornoj kampanji prolazeći pored gomile koja je uzvikivala svoje protivljenje ograničenjima povezanima s COVID-19. Premijer nije ozlijeđen, a njegova Liberalna stranka je pobijedila na izborima.

Kamera CTV-a snimila je nešto što je izgledalo kao bijeli šljunak kako udara Trudeaua i jednog od njegovih tjelohranitelja dok je hodao prema autobusu svoje kampanje u Londonu u saveznoj državi Ontario, 2021. godine.

Marshalla, koji je bio član desničarske Narodne stranke Kanade, policija je optužila za napad oružjem. Stranka je izbacila Marshalla nakon incidenta.

Marshall je priznao da je uzeo šaku šljunka i bacio ga u smjeru Trudeaua i pripadnika osiguranja, izvijestio je CBC News, pozivajući se na dogovorenu izjavu o činjenicama pročitanu na sudu.

Ročište za izricanje kazne za Marshalla, koji je u srednjim 20-im godinama i dolazi iz pokrajine Ontario, održat će se 1. svibnja.