SAVJETNICA GRADONAČELNIKA

Kalmeta zaposlio Anu Lovrin za 5000 kuna mjesečno

21.05.2014 u 13:42

Bionic
Reading

Bivša HDZ-ova ministrica pravosuđa Ana Lovrin prošle godine postala je savjetnicom zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i to za honorar od pet tisuća kuna mjesečno. Potvrdila je to za tportal sama bivša ministrica rekavši kako u tome nema ničeg spornog

Portal zdnews.hr objavio je ugovore kojima je 8. srpnja prošle godine umirovljena saborska zastupnica i bivša ministrica Ana Lovrin imenovana Kalmetinom savjetnicom.

Radi o više ugovora, od kojih je samo jedan na iznos od pet tisuća kuna, a ostali – čak deset tisuća kuna. I dok je činjenica da se Kalmeta razbacuje novcem građana Zadra, postoji i ona druga – što rade pročelnici i pravna služba Grada Zadra, odnosno što rade svi koje gospođa Lovrin savjetuje, i to za čak deset tisuća kuna po ugovoru?!

Ugovori su potpisani na način da Božidar Kalmeta osobno, u ime Grada Zadra i Ana Lovrin, koja je inače u povlaštenoj saborskoj mirovini (ima približno devet tisuća kuna mirovine), potpisuje ugovore o djelu u iznosima od deset tisuća kuna.

Prema izvorima iz Gradske uprave, doznaje se kako Ana Lovrin ugovore ne ispunjava na način kako je propisano ugovorima, već se radi o fiktivnim ugovorima, na način na koji je 'operirala' i Sisačko-moslovačka županica, Marina Lovrić Merzel.


'U mirovini sam i sukladno zakonu mogu raditi uz mirovinu. Obavljam poslove pravne savjetnice, što je sukladno statutu Grada Zadra', kaže Lovrin za tportal. Dodaje da je naknadu odredio gradonačelnik i to u iznosu od pet tisuća kuna mjesečno. 'Obavljam one najsloženije imovinsko-pravne poslove. Za savjetnika se ne mogu uzeti početnici, nego je logično da se uzima osoba koja ima dugogodišnje iskustvo', zaključuje Lovrin.