LUDI ZA ORUŽJEM

'Kalašnjikov' i dvije pancirke kod mladog Bračanina

14.03.2009 u 10:11

Bionic
Reading

U Sumartinu na Braču kod 17-godišnjeg maloljetnika pronađena je automatska puška, kalašnjikov i dvije pancirke koje su pod čudnim i nerazjašnjenim okolnostima i namjenom stigle na 'škoj'

Sumnja je još i veća jer je javnost šokirana nezapamćenim zločinom u njemačkoj srednjoj školi u Winnendenu, gdje je dotad mirni i povučeni 17-godišnji Tim Kretschmer, u jednom danu, pištoljem i puškom izrešetao 15 nedužnih žrtava.

Poigravanje maloljetnika oružjem sve češće završava tragičnim posljedicama i nije čudno što se otočani, upoznati s uvezenim kalašnjikovom, u strahu pitaju: postoje li kod susjeda neke skrivene namjere s ubojitim oružjem?

'Moga je sina zavelo loše društvo', nevoljko objašnjava njegov otac, piše Slobodna Dalmacija.

'Ja mu nisam dao novac za kupnju oružja i pancirki, niti ga je moj sin mogao zaraditi. Točno je da su kod njega pri pretrazi pronađene automatska puška i pancirke, ali one sigurno nisu njegovo vlasništvo. Moj sin sada plače', jada se otac.

Čujte, žao mu je što se to sve skupa dogodilo, to je sve što vam mogu reći. Ali, nažalost, ne želi mi otkriti kako je i kojim kanalima oružje stiglo u njegove ruke. Uz suprugu ima dva sina. Po njegovu mišljenju, puno je veća krivnja onoga tko je njegovu mlađem sinu predao oružje, jer je sigurno znao da se radi o maloljetniku.