PRAZNIČNA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme čeka za Staru i Novu godinu?

27.12.2013 u 13:49

Bionic
Reading

Nakon jake južine i neuobičajeno toplog vremena za prosinac, za Staru i Novu godinu temperature će se spustiti za nekoliko stupnjeva, osobito u kopnenim krajevima Hrvatske, no vrijeme će biti stabilnije i suho, a na Jadranu i sunčano te toplo, što znači da će biti pogodno za slavlja na otvorenom

Nakon jutarnje magle u unutrašnjosti će u subotu u većem dijelu zemlje prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Oblačnije će biti na riječkom području i u Gorskom kotaru gdje može pasti malo rosulje ili kiše. U unutrašnjosti će vjetar biti slab južnih smjerova, dok će u gorju puhati umjeren do jak jugozapadnjak. Na sjevernom Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a na srednjem i južnom slabo jugo. Vjetar će navečer malo ojačati. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U nedjelju će sa sjeverozapada naoblačenje s kišom postupno zahvaćati područje Hrvatske. Na sjevernom Jadranu, u gorju i zapadnoj unutrašnjosti prevladavat će oblačno s kišom, na sjevernom Jadranu ponegdje i obilnijom, a u visokom gorju padat će susnježica. U Slavoniji i Dalmaciji će veći dio dana biti djelomice sunčan, a oblaci i kiša očekuju se navečer. Ujutro u Slavoniji ponegdje je moguća magla. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, u gorju umjeren do jak, južnih smjerova. Na Jadranu će puhati umjereno, na sjeveru do jako, jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U ponedjeljak će se sa sjeverozapada razvedriti pa će u zapadnim predjelima prevladavati pretežno sunčano. U Slavoniji će prvi dio dana još biti oblačan s malo kiše ujutro, a u Dalmaciji će se oblačno i kišovito zadržati do večeri. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, u gorju do jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima na sjevernom Jadranu.

Za Silvestrovo i Novu godinu očekuje nas stabilnije, ali i malo hladnije vrijeme.
U unutrašnjosti će biti jutarnje magle koja se ponegdje može i dulje zadržati, a zatim će prevladavati djelomice sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -5 do 0, a najviša dnevna od 2 do 7°C, no u slučaju dugotrajnije magle ostat će niža.

Na Jadranu će biti sunčano. U utorak će još puhati umjerena i jaka bura koja će u noći na srijedu oslabiti. Jutarnja temperatura zraka bit će od 5 do 10, a najviša dnevna od 10 do 15°C.