STIŽE ZAHLAĐENJE

Kakvo nas vrijeme čeka za produženi vikend?

28.04.2014 u 11:17

Bionic
Reading

Promjenjivo vrijeme s dosta oblaka i kiše, ali i povremenim sunčanim razdobljima nastavit će se sve do kraja tjedna. No u petak će s dolaskom nove fronte jače zahladniti, osobito na kontinentu, najavljuju prognostičari

U utorak ujutro će u većem dijelu Hrvatske biti pretežno oblačno i mjestimice kišovito, dok će u sjevernim predjelima unutrašnjosti biti djelomice sunčano i uglavnom bez oborina. Popodne će posvuda biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja te mjestimice prolaznim pljuskovima, a ponegdje i grmljavinom. Vjetar će posvuda biti slab, u unutrašnjosti sjeverac, a na Jadranu sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 8 do 11, a na Jadranu od 11 do 15 °C. Najviša dnevna kretat će se od 17 do 22 °C, a samo u gorju bit će malo niža.

U srijedu će posvuda prevladavati djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom, a na jugu Jadrana i pojačanom, naoblakom. U unutrašnjosti, a ponajviše u gorju, popodne će ponegdje biti prolaznih pljuskova i grmljavina. Vjetar će biti slab. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 15 °C. Najviša dnevna kretat će se od 18 do 22 °C, a u gorju će biti koji stupanj niža.

Promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, te prolaznim pljuskovima i grmljavinom uz sličnu temperaturu zraka nastavit će se i u četvrtak i u petak.

U petak će zapuhati umjereno jugo. Postupno će se oblačiti sa jugozapada, a u noći na subotu očekuje se dolazak fronte, po čijem će prolasku najviša dnevna temperatura zraka pasti od tri stupnja na Jadranu do sedam u unutrašnjosti.

Za vikend će prevladavati promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.