I SUNCA I PLJUSKOVA

Kakvo nas vrijeme čeka za produljeni vikend?

18.06.2014 u 10:43

Bionic
Reading

U Dalmaciji i njenom zaleđu gledanje nogometne utakmice večeras bi mogli pokvariti pljuskovi kojih u unutrašnjosti uglavnom neće biti. Za vikend, koji će mnogi produljiti spajanjem s blagdanom, vrijeme ni dalje neće biti sasvim stabilno, no ipak će biti više sunca i celzijevaca, osobito u subotu i nedjelju. Od ponedjeljka nam prognostičari najavljuju novo pogoršanje

U srijedu će u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a u Dalmaciji promjenjivo oblačno. I dalje će biti nestabilno, a moguća je kratkotrajna kiša ili pak lokalni pljusak s grmljavinom uglavnom u Dalmaciji te njenom zaleđu, u kojem mjestimice može biti i obilnijih oborina. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 19 do 24, u gorskim krajevima koji stupanj niža, a na Jadranu od 22 do 26 °C.

U četvrtak će posvuda biti djelomice sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku te uglavnom suho. U Dalmaciji će još samo ujutro biti pretežno oblačno uz mogućnost za kratkotrajnu kišu ili lokalni grmljavinski pljusak, no već tijekom prijepodneva oblaci će se postupno razilaziti od sjevera prema jugu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 26, a na Jadranu od 22 do 27 °C.

U petak ujutro u unutrašnjosti kao i na Jadranu cijeli će dan biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Sredinom dana u unutrašnjosti će se naoblačiti, a mjestimice je moguća kratkotrajna kiša ili lokalni grmljavinski pljuskovi, ponegdje i obilniji. Navečer i u noći na subotu malo kiše može biti i na sjevernom Jadranu. Posvuda će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 10 do 15, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 26, a na Jadranu od 23 do 28 °C.

U subotu će posvuda biti pretežno sunčano, tek ponegdje u unutrašnjosti uz malu do umjerenu naoblaku, a moguć je i poneki poslijepodnevni pljusak, uglavnom u gorju. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 22 do 27 °C.

U nedjelju će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano vrijeme, tek ponegdje uz malu naoblaku. U gorju je poslijepodne mjestimice uz pojačanu naoblaku moguća kratkotrajna kiša ili poneki lokalni pljusak. Puhat će slab sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 10 do 15, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 24 do 29 °C.

U ponedjeljak će još ujutro posvuda biti pretežno sunčano, ali tijekom prijepodneva u zapadnoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu oblaka će biti sve više uz mogućnost za kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Jedino će se u Slavoniji i Dalmaciji zadržati pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slab vjetar južnih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 20 do 25, a na Jadranu od 24 do 29 °C.

U nastavku tjedna vrijeme će biti nestabilnije i promjenjivije pa će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti više oblaka uz mogućnost za mjestimičnu kišu. U Dalmaciji će biti stabilnije pa se očekuje više sunca, a šanse za kišu bit će manje.