OLUJNO OSVJEŽENJE

Kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna?

21.07.2014 u 10:40

Bionic
Reading

Nakon niza vrućih dana već danas nam stiže osvježenje s nestabilnim vremenom koje će se u nekim dijelovima Hrvatske zadržati do kraja tjedna. Najviše kiše i grmljavinskih pljuskova očekuje se krajem ponedjeljka i tijekom utorka, a više sunčana vremena bit će od četvrtka, osobito u Dalmaciji, najavljuju prognostičari

U utorak će vrijeme u cijeloj zemlji biti vrlo promjenjivo. Prevladavat će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i češćom pojavom kiše i grmljavinskih pljuskova. Najviše pljuskova očekuje se na srednjem i južnom Jadranu kao i u Gorskom kotaru, Lici te Slavoniji. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviše dnevne u cijeloj zemlji će se kretati od 23 do 28 °C.

U srijedu će i dalje u cijeloj zemlji biti promjenjivo. Prevladavat će promjenjivo oblačno uz dulja sunčana razdoblja, ali i dalje uz kratkotrajnu kišu ili lokalne grmljavinske pljuskove. Najmanje kiše, a najdulja sunčana razdoblja očekuju se na srednjem Jadranu. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviše dnevne u cijeloj će se zemlji kretati od 23 do 28 °C.

U četvrtak će vrijeme biti stabilnije te uz više sunca. Posvuda će biti djelomice sunčano. U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimice uz pojačanu naoblaku moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak. Najstabilnije će biti u Dalmaciji te s najviše sunca, a vjerojatnost za kišu bit će mala. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti bit će od 15 do 20, a na Jadranu od 19 do 24 °C. Najviše dnevne u cijeloj će zemlji biti između 25 i 30 °C.

U petak će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti djelomice, a u Dalmaciji pretežno sunčano. U unutrašnjosti te u okolici priobalnog gorja sjevernog Jadrana mjestimice je uz pojačanu naoblaku moguć poneki lokalni poslijepodnevni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak. Na Jadranu će u priobalju puhati slaba bura, a na otvorenom slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviše dnevne u cijeloj će zemlji ići od 27 do 32 °C.

Tijekom vikenda na Jadranu se očekuje više sunca. U unutrašnjosti će i dalje biti nešto nestabilnije pa će i dalje biti moguć poneki pljusak i to ponajviše tijekom nedjelje u Slavoniji.

U prvom dijelu tjedna indeks UV zračenja će posvuda biti umjeren, a u drugom djelu tjedna ponovo će rasti. Temperature mora će se kretati između 23 i 26°C.